ΒΙΝΤΕΟ-Κινηματογράφησαν γιγαντιαίο καλαμάρι

14-01 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Κινηματογράφησαν γιγαντιαίο καλαμάρι

Παράξενα

590_8810bbf94c9ff77a92ef056c5aee6c8bΕπιστήμονες και ιαπωνικά και αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανακοίνωσαν ότι κινηματογράφησαν για πρώτη φορά ένα γιγανταίο καλαμάρι σε βάθος 900 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το μυθικό πλάσμα, ασημένιου χρώματος, κινηματογραφήθηκε στις 10 Ιουλίου από ομάδα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το Discovery Channel.
Το γιγαντιαίο καλαμάρι, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι «Architeuthis», εντοπίσθηκε σε βάθος 630 μέτρων από επιστημονική ομάδα που επέβαινε σε υποβρύχιο σκάφος, και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.
Το υποβρύχιο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο Τσουνέμι Κουμποντέρα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου, ακολούθησε τον γίγαντα μέχρι το βάθος των 900 μέτρων, πριν αυτός εξαφανισθεί στις αβύσσους του ωκεανού.
Το δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες του πλάσματος, το σώμα του οποίου έχει μήκος τριών μέτρων. Το συνολικό του μήκος πρέπει να είναι γύρω στα οκτώ μέτρα, αν και απουσιάζουν τα κύρια πλοκάμια του που έχουν κοπεί, δήλωσε ο Τσουνέμι Κουμποντέρα, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τους λόγους αυτού του ακρωτηριασμού.

 

 

 

 

 

periergaa.blogspot.com

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0