Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΜΒ, τις βραδινές ώρες της 3ης Ιουλίου 2013, παρουσιάστηκε βλάβη στο αντλιοστάσιο ακαθάρτων της Β΄ ΒΙΠΕ, η οποία έθεσε εκτός λειτουργίας το σύνολο των αντλητικών συγκροτημάτων.
Το ανεπεξέργαστο απόβλητο, ποσότητας 500-900 κυβικών μέτρων ανά 24ώρο, οδηγείται μέσω της υπερχείλισης του αντλιοστασίου, στην τάφρο αποχέτευσης όμβριων υδάτων της Β΄ΒΙΠΕ, αραιωμένο με την προσθήκη 1200 κυβικών μέτρων νερού, ενώ μικρό τμήμα του μεταφέρεται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων με βυτία προς επεξεργασία.
Ήδη, τα αντλητικά συγκροτήματα (τρία τον αριθμό), έχουν σταλεί για επισκευή, και με την επισκευή και τοποθέτηση έστω και ενός, θα παύσει η διοχέτευση ανεπεξέργαστων λυμάτων στην τάφρο. Εκτιμάται ότι μέχρι το Σάββατο η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί. Έως τότε, παρακαλούνται οι συμπολίτες να μην έρχονται σε επαφή με τα ρέοντα υγρά στην τάφρο και φυσικά να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε χρήση αυτών των υγρών.
Η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε για τη βλάβη τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Διεύθυνση Υγείας και Τμήμα Περιβάλλοντος).
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0