Δέκα αντρικές κοινωνικές συνήθειες προς αποφυγή

2-06 2013

Δέκα αντρικές κοινωνικές συνήθειες προς αποφυγή

Life style

tik0Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και μολονότι οι άνδρες θεωρούνται λιγότερο ομιλητικοί από τις γυναίκες, παρευρίσκονται πολύ συχνά σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, στις οποίες οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες είναι απαραίτητες.

Είτε, λοιπόν, βρίσκεσαι σε ραντεβού με μια κοπέλα είτε γευματίζεις με συναδέλφους, πάντα πρέπει να παρουσιάζεις τον καλύτερό σου εαυτό, κι αυτό σημαίνει κάτι παραπάνω από το να πεις ένα αστείο. Παρακάτω θα διαβάσεις δέκα κοινωνικές συνήθειες που θα ήταν καλό να αποφεύγονται σε κοινωνικές περιστάσεις. Μην ξεχνάς ότι η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντική και όλοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα σημάδια της.

Μην παίζεις με τις αρθρώσεις σου

tik1
Δεν χρειάζεται να παίζεις με τις αρθρώσεις των χεριών σου και να ακούγεται το κρακ που κάνουν, γιατί, είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι μια άσχημη συνήθεια, που όμως μπορεί να κοπεί, για το καλό σου. Με λίγη θέληση και λίγη συγκέντρωση μπορείς να το σταματήσεις, όποτε κι αν το αποφασίσεις. Το ζήτημα δεν είναι ότι το κρακ που κάνεις στις αρθρώσεις σου είναι ουσιαστικά κακό για σένα, το πρόβλημα είναι ότι για πολλούς ανθρώπους ο χαρακτηριστικός ήχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι εξίσου ενοχλητικός με τον ήχο των νυχιών σε έναν σχολικό πίνακα και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος από την παρέα μπορεί να ανατριχιάζει στο άκουσμα.

Μην κάνεις άσκοπες κινήσεις

tik2
Πολλοί άνδρες όταν είναι αγχωμένοι κάνουν άσκοπες κινήσεις. Άλλοι ξύνουν τη μύτη τους κάθε δυο λεπτά ή πιάνουν τα μαλλιά τους συνεχώς χωρίς λόγο. Αυτές οι ανούσιες κινήσεις που κάνεις φωνάζουν από μακριά το πόσο ταραγμένος κι αναστατωμένος είσαι, ενώ μπορεί ακόμα και να εκνευρίσουν κάποιους ανθρώπους από τον περίγυρό σου. Επομένως, μάθε να ελέγχεις τα χέρια σου και να αποφεύγεις περιττές κινήσεις, καθώς είναι σημαντικό να φαίνεσαι, αλλά και να είσαι ψύχραιμος και ήρεμος.

Μη ζητάς συνεχώς συγγνώμη

tik3
Είναι καλό να είσαι ευγενικός, δεν αντιλέγει κανείς, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο. Είναι απλώς παράξενο να βλέπεις έναν άνδρα να ζητάει συγγνώμη κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, είτε επειδή δεν άκουσε κάτι σωστά, είτε γιατί ξέχασε κάποια μικρή λεπτομέρεια της ιστορίας κάποιου, είτε επειδή θέλει να κάνει ένα αστείο. Το να ζητάς συγγνώμη χωρίς λόγο είναι μια ακόμα συνήθεια που πρέπει να αποφεύγεις. Οφείλεις να ζητάς συγγνώμη όταν πέφτεις πάνω σε κάποιον, όχι όταν πέφτει κάποιος άλλος πάνω σε εσένα.

Προσοχή στο άγγιγμα

tik4
Αν περιστασιακά χτυπάς κάποιον φιλικά στην πλάτη ή αν βάλεις για μια στιγμή το χέρι σου στον ώμο κάποιου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόσεξε όμως τις υπερβολές. Απόφυγε το συνεχές άγγιγμα, γιατί δεν θέλεις, οι γυναίκες ειδικά, να σε αποκαλούν «ο αγκαλίτσας». Οι άνθρωποι γενικά θέλουν το χώρο τους, κάποιοι μάλιστα πιο πολύ από άλλους. Θα πρέπει να γνωρίζεις κάποιον αρκετά προτού τον αγκαλιάσεις. Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν κάνεις εσύ πρώτος κίνηση να αγγίξεις μια γυναίκα και τη δεις να δυσανασχετεί, πρέπει να λάβεις το μήνυμα και να μην την αγγίξεις ξανά, αν δεν σε αγγίξει πρώτη.

Μη διακόπτεις τους ανθρώπους

tik5

Όλοι θέλουμε να είμαστε το κέντρο του κόσμου, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι μπορείς να είσαι το επίκεντρο και για καλό και για κακό λόγο, γι’ αυτό επέλεξε το πρώτο. Είναι σπουδαίο να έχεις χάρισμα και να μιλάς, να αστειεύεσαι με τους ανθρώπους, να επικοινωνείς γενικότερα μαζί τους. Ωστόσο, πρόσεξε, γιατί δεν είναι δύσκολο να ξεφύγεις και να αρχίσεις να διακόπτεις τους άλλους ή να μιλάς την ώρα που μιλάνε κι αυτοί. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι γύρω σου θα σχηματίσουν τη χειρότερη εικόνα για σένα και αυτό δεν το θέλεις. Γι’ αυτόν το λόγο, την επόμενη φορά που θα θέλεις να μιλήσεις, περίμενε τη σειρά σου και μη διακόπτεις τη συζήτηση για να πάρεις μέρος σε αυτήν.

Μην κουνάς νευρικά το πόδι σου

tik6
Θυμάσαι πώς κουνάς το πόδι σου νευρικά όταν έχεις άγχος ή νιώθεις άβολα; Αυτό, που το πόδι σου κουνιέται σαν να είναι εξάρτημα του πλυντηρίου όταν στύβει τα ρούχα, είναι μια χείριστη συνήθεια που εκνευρίζει πολύ κόσμο και θα πρέπει να τη σταματήσεις. Κανένας άνθρωπος δεν κουνάει σπαστικά το πόδι του όταν είναι ήρεμος, επομένως, θυμήσου ότι όταν το κάνεις, δείχνεις αμέσως στους υπόλοιπους ότι είσαι νευρικός και ανήσυχος. Υπάρχει λόγος να το ξέρουν;

Πρόσεχε πού κοιτάς

tik7
Όταν έχεις μια συζήτηση με κάποιον, θυμήσου να τον κοιτάς στα μάτια και να μην περιστρέφεις το βλέμμα σου δεξιά κι αριστερά. Εστίασε στο πρόσωπο που έχεις απέναντί σου, ειδικά αν είναι γυναίκα, και μην κοιτάς γύρω σου σαν να είσαι πράκτορας σε μυστική αποστολή. Πιο συγκεκριμένα, αν συνοδεύεσαι από μια γυναίκα, πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτικός, γιατί όταν σε βλέπει να τσεκάρεις με το βλέμμα σου την ξανθιά στο άλλο τραπέζι, το καταλαβαίνει, δεν είναι χαζή, και φυσικά εκνευρίζεται, γιατί μαζί της βγήκες ραντεβού, όχι με την ξανθιά. Επίσης, καταλαβαίνει όταν κοιτάς το μπούστο της, γι’ αυτό μην το κάνεις, κοίτα την στα μάτια και μόνο.

Εμμμ…

tik8
Σε όλους μας έχει συμβεί να χρησιμοποιούμε επιφωνήματα όπως «μμμ», «εμμμ», «εεε» όταν μιλάμε, αλλά αν πιάσεις τον εαυτό σου να τα λέει πάνω από δυο φορές στην ίδια πρόταση, πρέπει να σταματήσεις. Μάλλον μιλάς πολύ γρήγορα, επομένως καλό είναι να πάρεις λίγα λεπτά και να σκεφτείς τι θέλεις να πεις προτού μιλήσεις. Με αυτόν τον τρόπο και οι άλλοι θα σχηματίσουν καλύτερη εντύπωση για σένα και εσύ θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μια ανάσα προτού συνεχίσεις. Μην ξεχνάς ότι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί και ομιλητές μιλούσαν αργά και μετρημένα, κρατώντας το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο. Παραδειγματίσου!

Μη βωμολοχείς

tik9
Υπάρχουν φορές που μια βρισιά μπορεί να προκαλέσει γέλια ή να συμπληρώσει σωστά ένα αστείο, ωστόσο πρέπει να είσαι προσεκτικός με αυτού του είδους τη γλώσσα. Οι βωμολοχίες δεν είναι για όλους και μπορεί να υπάρχει κάποιος στην παρέα που παρεξηγείται ή δεν θέλει να ακούει βρισιές. Επομένως, αν είσαι σε παρέα που δεν ξέρεις πολύ κόσμο, μην επιχειρήσεις καμιά βωμολοχία, να είσαι πολύ προσεκτικός όταν υπάρχουν γυναίκες παρούσες και μην βρίσεις αν δεν ακούσεις κάποιον άλλο να σου απευθύνεται πρώτος κατά τέτοιον τρόπο.

Με το μάτι στο τηλέφωνο

tik10
Παρά τα όσα πιστεύεις, δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένος στο τηλέφωνο κάθε μέρα όλη μέρα. Δυστυχώς, αυτή η αντρική συνήθεια είναι καινούργια μόδα, η νέα τάση του 21ου αιώνα. Ποιος είσαι και πρέπει να έχεις το νου σου στο τηλέφωνο συνέχεια; Κάνε ένα διάλλειμα από το έξυπνο τηλέφωνό σου και κάνε μια ανθρώπινη συζήτηση στην πραγματική ζωή. Όταν γνωρίζεις κάποιον ή κλείσε το κινητό σου ή μην ασχοληθείς ξανά μαζί του. Μπορείς επίσης να κλείσεις το κινητό μπροστά στην παρέα σου, πίστεψέ το, υπάρχει πολύς κόσμος που θα εκτιμήσει την κίνηση.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0