Δειτε την απίστευτη φωτογραφία που τράβηξε πιλότος μεσα στο F16

6-03 2014

Δειτε την απίστευτη φωτογραφία που τράβηξε πιλότος μεσα στο F16

Τεχνολογία

Μπορεί να μην ειναι η selfie του Ομπάμα στην κηδεία του Μαντέλα ούτε και η selfie της Ellen DeGeneres στα Όσκαρ, αλλά αυτή η απίστευτη φωτογραφία δείχνει ζωντανά ενα πύραυλο αέρος να εκτοξεύεται την στιγμή της φωτογραφίας.

Ο Δανός πιλότος κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία ακριβώς την στιγμή που εκτόξευε τον πύραυλο. Ο πύραυλος φαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας με τις φλόγες να “φωτίζουν” τον ουρανό.

 Ο πιλότος βρίσκεται σε μαχητικό αεροσκάφος F16 της Βασιλικής Αεροπορίας της Δανίας.

Ο πύραυλος ειναι τύπου AIM – 9L, ζυγίζει περίπου 200 κιλά και ειναι περίπου 3 μέτρα. Το κράνος που φοραέι ο πιλότος (Joint Helmet Mounted Cueing System) επιτρέπει στον πιλότο να ενεργοποιεί και να καθοδηγεί το οπλικό σύστημα του αεροσκάφους με την κίνηση του κεφαλιού.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε απο την Βασιλική Αεροπορία της Δανίας (Royal Danish Air Force), αλλά ο πιλότος δεν έχει, μέχρι στιγμής, εντοπιστεί .

Δεν είναι σαφές πώς τραβήχτηκε η φωτογραφία, αν και μάλλον τραβήχτηκε με την Go Pro κάμερα – αν κρίνουμε από την αντανάκλαση στο κράνος…
Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε τεχνικά να είναι selfie. Σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφορδης η « selfie », είναι οταν βγάζουμε εμεις τον εαυτό μας φωτογραφία.

pilotos_selfie1

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0