Δεν βρήκαν στοιχεία φοροδιαφυγής στη λίστα Λιχτενστάιν

13-03 2013

Δεν βρήκαν στοιχεία φοροδιαφυγής στη λίστα Λιχτενστάιν

Οικονομία

590_3a8cd500f34f245ffe477946798af649Δεν βρέθηκαν στοιχεία φοροδιαφυγής στους 17 ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ για τη λίστα του Λιχτενστάιν, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, με την οποία ο τελευταίος ζητούσε να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ στην περιβόητη λίστα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για την πρώτη λίστα που εστάλη, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στις ελληνικές Αρχές από υπηρεσίες ξένου κράτους και συγκεκριμένα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Στο κείμενο της απάντησης ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με καταθέσεις στο Λιχτενστάιν. Από τον έλεγχο δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις.

Με την ίδια ερώτηση, άλλωστε, ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να πληροφορηθεί και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των ελέγχων σε όσους φορολογούμενους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά. Για το θέμα αυτό ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι η έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά, δε, υποθέσεις φοροδιαφυγής από το 2008 και παλαιότερα (περιλαμβάνεται η λίστα Λαγκάρντ) κατατέθηκε, αλλά αποσύρθηκε τροπολογία που προέβλεπε μείωση των προστίμων έως και 80% σε όσους φορολογούμενους υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής φόρου.

 

 

 

 Τα Νέα

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0