Δες πώς μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σήτες!

14-06 2013

Δες πώς μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σήτες!

Υγεία

kounoupi

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς, ενώ έχουμε σήτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Έχουμε κλειστές όλες τις σήτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας. Αισθανόμαστε ασφαλείς: λέμε πως τώρα δεν πρόκειται να μας ξαναενοχλήσει κανένα κουνούπι. Κι όμως, το βραδάκι ξαφνικά ακούμε αυτό το απαίσιο ζουζούνισμα να μας… πλησιάζει απειλητικά! Έρχονται καναδυό κουνούπια και ζουζουνίζουν στα αυτιά μας.

Αλήθεια, τι συνέβη και πώς τα κατάφεραν;! Θαύμα ή κάτι άλλο;

Ας δούμε, λοιπόν, πώς αυτά τα καταραμένα κουνούπια κατάφεραν να εισβάλουν μέσα στο σπίτι μας!

Αρχικά, να ξέρετε ότι πολλές φορές μπορεί τα κουνούπια να μπούνε και τη μέρα μέσα στο σπίτι μας. Την πέφτουν σε μια γωνιά και το βραδάκι… πιάνουν δουλειά! Οπότε είναι καλό να προσέχουμε και τη μέρα. Επίσης είναι και διπλό το καλό: δεν μπαίνουν ούτε μύγες, κατσαρίδες και άλλα έντομα.

Τώρα, ένα κουνούπι βλέπετε, είναι επίμονο! Ξεκινάει και σκανάρει τη σίτα στο παράθυρο μέχρι να καταφέρει να βρει δίοδο να περάσει.

  • Να μην έχουμε σκισίματα
  • Να την κλείνουμε καλά
  • Να είμαστε σίγουροι ότι πχ η επαφή με το κούφωμα είναι απόλυτη και δεν έχει κάποιο κενό, έστω και μικρό, ενδιάμεσα.

Μία άλλη (ίσως και η πιο συχνή εισβολή) γίνεται με τρόπο που δεν φανταζόμαστε! Από την εξώπορτα του σπιτιού μας! Το βραδάκι, την ανοίγουμε λίγα δευτερόλεπτα πχ για να μπούμε μέσα στο σπίτι, το οποίο ίσως να έχει μέσα ήδη αναμμένα φώτα και είναι αρκετά αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα για να εισβάλουν μέσα! Ακόμα και σε οικοδομή να βρισκόμαστε, καραδοκούν μέσα της… περιμένοντας μία πόρτα να ανοίξει! Αντίστοιχα πράγματα και με τη σήτα, πχ για να βγούμε στο μπαλκόνι να κάνουμε κάποια δουλειά. Καλό είναι στην τελευταία περίπτωση, να περιορίζετε τα μέσα–έξω, μιας και το σύντομο άνοιγμά της το βράδυ είναι ριψοκίνδυνο. Κάντε τις δουλειές με τα πολλά μέσα–έξω πχ στο μπαλκόνι, τη μέρα!

Τέλος, μπορεί το σπίτι σας (πχ στο τζάκι, αν είναι ενεργειακό και παίρνει αέρα από έξω), να έχει κάποιο κρυφό άνοιγμα, που να μην το βλέπετε. Φροντίστε απλά να το θωρακίσετε με κάποια σήτα. Αντίστοιχα ανοίγματα μπορεί να υπάρχουν και σε άλλα σημεία του σπιτιού σας. Εντοπίστε τα όλα και πράξτε ανάλογα.

Πάντως, αν προσέξετε τα παραπάνω και έχετε σήτες, δεν θα έχετε σχεδόν καθόλου πρόβλημα με κουνούπια.

Το πολύ–πολύ να έχετε και ένα υγρό που μπαίνει στην πρίζα και θα μπορείτε να κοιμάστε ξέγνοιαστα.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0