Δημοσκόπηση θρίλερ – Σε ποιες περιοχές προηγείται η ΝΔ και σε ποιες ο ΣΥΡΙΖΑ

9-03 2014

Δημοσκόπηση θρίλερ – Σε ποιες περιοχές προηγείται η ΝΔ και σε ποιες ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Ασαφής παραμένει η εικόνα για το πολιτικό σκηνικό δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές. Δημοσκόπηση της Kappa Research για την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» δίνει για τις Ευρωεκλογές προβάδισμα στην Αττική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία. Στην ίδια έρευνα καταγράφεται και η δυναμική των υποψηφίων περιφερειαρών και δημάρχων σε Αττική-Κεντρική Μακεδονία και Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές στην Αττική διαμορφώνεται  ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ  20,1%
ΝΔ με 17,6%
Χρυσή Αυγή  7,2%
ΚΚΕ  6,3%
ΠΟΤΑΜΙ με 5,9%
ΠΑΣΟΚ με 4%
ΑΝΕΛ με 3,5%
ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Πάντως,σ την Κεντρική Μακεδονία το κυβερνών κόμμα έρχεται πρώτο με 21,3% και η αξιωματική αντιπολίτευση δεύτερη με 17,4%. Ακολουθούν η  Χρυσή Αυγή με 6,9%, το  ΚΚΕ με 5,4%,  Το ποτάμι με 8,1%, το  ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η ΔΗΜΑΡ με 1,9%.

Περιφέρεια Αττικής

Όσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής, στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Σγουρός παίρνει 23,9% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 18,6% και ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 12,2%.

Στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν ο κ. Σγουρός αναμετρηθεί με τη Ρένα Δούρου, τότε θα επικρατήσει με ποσοστό 41%. Αν αναμετρηθεί με τον Κουμουτσάκο τότε θα κερδίσει με 42,5%.

Σε περίπτωση που αναμετρηθούν η Ρένα Δούρου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 38,7%.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Κεντρική Μακεδονία, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έρχεται πρώτος με 23,8%, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης έρχεται δεύτερος με 18,5%. Τρίτος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνοντας το 10,6%, ενώ τέταρτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 9,4%.

Στον δεύτερο γύρο ο κ. Τζιτζικώστας φαίνεται να κερδίζει όλους τους υποψηφίους. Αν, ωστόσο, στο δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον κ. Μπόλαρη ή την κ. Χαραλμπίδου, τη μάχη φαίνεται να κερδίζει ο υποψήφιος της ΝΔ.

Δήμος Αθηναίων

Στην Αθήνα, ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το 25,8% και ακολουθούνοι Αρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,3%, Ηλίας Κασιδιάρης με 11,6% και Νικήτας Κακλαμάνης με 9,7%. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Καμίνης με βάση τη δημοσκόπηση κερδίζει όλους τους αντιπάλους του.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ισχυρό προβάδισμα που φτάνει το 42,3%. Ακολουθεί, με 20 μονάδες πιο κάτω ο Σταύρος Καλαφάτης από τη ΝΔ που συγκεντρώνει 22,7% και τρίτος έρχεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με 9,2%. Στο δεύτερο γύρο ο Γιάννης Μπουτάρης κερδίζει με πολύ μεγάλη διαφορά όλους τους αντιπάλους του.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0