Εισέπραττε 13 χρόνια «μαϊμού»- σύνταξη

20-01 2013

Εισέπραττε 13 χρόνια «μαϊμού»- σύνταξη

Ελλάδα

2B2CA291DA8A97B457CBBDCB32EBF70FΤης ζητούν τώρα πίσω 20.000 ευρώ

Το ποσό των 20.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει πρώην υπάλληλος του ΤΕΒΕ για να μην οδηγηθεί στην φυλακή μετά την καταδίκη της και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Επί δεκατρία χρόνια η κατηγορούμενη εισέπραττε με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων την σύνταξη ανύπαρκτης χήρας. 

Συνολικά έβαλε στην τσέπη το ποσό των 48.500 ευρώ. Η κατηγορούμενη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καταδικάστηκε από από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 11 ετών (κατά συγχώνευση).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς το Πενταμελές Εφετείο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά και το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι εκχωρεί το εφάπαξ της (όταν έρθει η ώρα) για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που προκάλεσε με τις πράξεις της.

Το ζητούμενο είναι ότι στην φάση αυτή η πρώην υπάλληλος οδηγήθηκε στα κρατητήρια καθώς η ποινή που της επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη και αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταβάλει τα χρήματα, περίπου 20.000 ευρώ, θα οδηγηθεί στην φυλακή. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η εντολέας του δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλει εφάπαξ το ποσό της εξαγοράς της ποινής και έτσι θα πρέπει να κάνει ρύθμιση για δοσοποίηση. Θα πρέπει λοιπόν να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην συνέχεια θα αποφανθεί επί του αιτήματος σε επόμενη δικάσιμο το Πενταμελές Εφετείο.

 

 

 

prismanews.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0