Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στα Χανιά

26-06 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στα Χανιά

Τοπικά Νέα

xania_speira_news_emeo

Εξαρθρώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άγνωστα άτομα.

Ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας (ο οποίος αναζητείται), επιχειρώντας να αποφύγει τον έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια οι δυο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, μαζί με δύο τσάντες ταξιδίου (σακβουαγιαζ), οι οποίες περιείχαν πλήθος κοσμημάτων, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο γεμιστήρες.

Ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας, 37χρονος υπήκοος Γεωργίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Χανιά, ενώ σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα ένας 30χρονος, επίσης υπήκοος Γεωργίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα δύο σακβουαγιάζ (εκτός των γεμιστήρων), προέρχονταν από χθεσινή κλοπή σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού στα Χανιά.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική δομή και είχε αναπτύξει συστηματική και διαρκή δράση στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων από οικίες.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, προέβαιναν σε κλοπές και διαρρήξεις οικιών με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού των κλειδαριών.

Συγκεκριμένα :

– Στις 02/03.03.2013, διέρρηξαν διαμέρισμα στα Χανιά και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

– Στις 29 έως και 31.03.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα συνολικής αξίας 5000 ευρώ.

– Στις 21.04.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν φωτογραφική μηχανή κάμερα, κινητό τηλέφωνο, κοσμήματα αξίας διακοσίων (200) ευρώ και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ.

– Στις 27/28.04.2013 διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα βιβλιάρια καταθέσεων, δελτία ταυτότητας παθόντων και μεταλλικό κουτί που περιείχε κοσμήματα αξίας 100 ευρώ.

– Στις 06.05.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

07.06.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων τριακοσίων (8.300) ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000  ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το χρονικό διάστημα από 11.06.2013 έως 16.06.2013 διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 10.850 ευρώ.

Στις παραπάνω περίπτωσης αφαίρεσαν συνολικά κοσμήματα αξίας πάνω από 27.000 ευρώ και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνεχίζονται οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της αξιόποινης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και η τυχόν συμμετοχή – εμπλοκή των μελών της και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0