«Επίθεση» των Anonymous στον Άσαντ

30-11 2012

«Επίθεση» των Anonymous στον Άσαντ

Κόσμος

 

Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι θα "κατεβάσουν" τους ιστότοπους σε όλο τον κόσμο που σχετίζονται με τη συριακή κυβέρνηση, σε μια απάντηση στη χθεσινή διακοπή του διαδικτύου που παρατηρήθηκε στη Συρία και για την οποία κατηγορήθηκε η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Την Πέμπτη διακόπηκε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ολόκληρη τη Συρία, ενώ διακόπηκε η λειτουργία και δικτύων τηλεπικοινωνιών. Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για τη διακοπή αυτή ευθύνονται «τρομοκράτες», όμως οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποπτεύονται ότι πρόκειται για έργο των συριακών αρχών.
 
Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν όλους τους ιστότοπους που σχετίζονται με την κυβέρνηση Άσαντ και βρίσκονται εκτός Συρίας, ξεκινώντας από τις πρεσβείες.
 
Στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) είχε πέσει ο ιστότοπος της συριακής πρεσβείας στο Βέλγιο, όμως αυτός της πρεσβείας στην Κίνα λειτουργούσε κανονικά, παρόλο που οι Anonymous είχαν πει ότι θα αυτός θα ήταν ο πρώτος στόχος. Οι ιστότοποι των περισσότερων συριακών υπουργείων επίσης δεν λειτουργούν, όμως αυτό ενδέχεται να οφείλεται στη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο εσωτερικό της Συρίας.
 
 
 
 
enikos.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0