Επιπλέον φόρος στις προκαταβολές μισθών

5-03 2014

Επιπλέον φόρος στις προκαταβολές μισθών

Οικονομία

Φορολόγηση κάθε είδους παροχής που λαμβάνουν στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ξεκινάει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών.

Οποιεσδήποτε έξτρα παροχές, όπως δάνεια, εταιρικά αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, μετοχές, που ξεπερνούν σε αξία το ποσό των 300 ευρώ ετησίως, αθροίζονται πλέον στο εισόδημα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ακόμα και η προκαταβολή μισθού άνω των τριών μηνών θεωρείται δάνειο και οι τόκοι που γλιτώνει ο εργαζόμενος, εάν έπαιρνε αντίστοιχο δάνειο από μία τράπεζα, θεωρούνται παροχή σε είδος.

Βάσει αυτής της λογικής, οι παραπάνω τόκοι προστίθενται στο εισόδημα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ζητάει την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν τη φορολόγηση των παροχών σε είδος.

Μάλιστα, το συνδικάτο τονίζει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική την ένταξη στο φορολογητέο εισόδημα των παροχών.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0