ΗΠΑ: Θα βρούμε εμείς τον Ξηρό

26-01 2014

ΗΠΑ: Θα βρούμε εμείς τον Ξηρό

Πολιτική

 

Ανοιχτή παρέμβαση στα εσωτερικά μας από την Αμερική

Το θέμα της τρομοκρατίας είναι ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής διπλωματίας. Με το αυστηρό τελεσίγραφο που έδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλος ο Τζον Κέρι δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο να δημιουργηθούν αμφιβολίες για τις προθέσεις των ΗΠΑ.  

Η αμερικανική πλευρά δίνει χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού και να τον οδηγήσει πίσω στη φυλακή. Εάν ο δραπέτης δεν εμφανιστεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι θα ενεργοποιηθούν για την επιχείρηση σύλληψης του καταδικασθέντος τρομοκράτη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

«Πώς δίνεται άδεια σε τρομοκράτες;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στον κ. Βενιζέλο ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την απάντησή του δεν έκρυψε ότι το ερώτημα του κ. Κέρι τον έφερε σε δύσκολη θέση.

«Πρόκειται για λάθος εφαρμογή ενός κακού νόμου» είπε κατά πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος προσπαθώντας να δικαιολογήσει πώς είναι δυνατόν να προβλέπεται η χορήγηση άδειας σε καταδικασμένους τρομοκράτες.

Ευθέως και χωρίς περιστροφές ο κ. Κέρι προανήγγειλε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Σε συνδυασμό με τη δημόσια δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στην Αθήνα για τη σύλληψη του φυγά τρομοκράτη, συνάγεται το συμπέρασμα  ότι οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει ήδη  την προετοιμασία για την εμπλοκή τους στην επιχείρηση καταδίωξης του Ξηρού

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0