Η ευτυχία σε νεαρή ηλικία φέρνει χρήματα!

27-11 2012

Η ευτυχία σε νεαρή ηλικία φέρνει χρήματα!

Επιστήμη

 

Μην το δείτε ανάποδα – η ευτυχία φέρνει χρήματα και όχι τα χρήματα την ευτυχία!
 
Να εξηγηθούμε.
 
 
Οι νέοι που νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά στη ζωή τους κερδίζουν κατά μέσο όρο αρκετά περισσότερα χρήματα αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
 
Οι νέοι που εμφανίζονται πιο δυστυχισμένοι βγάζουν αργότερα περίπου 30% λιγότερα χρήματα από το μέσο όρο, ενώ οι πιο ικανοποιημένοι περίπου 10% περισσότερα από το μέσο όρο.
 
Όπως ανέφερε ο Andrew Oswald και η ομάδα του σε σχετική τους ανακοίνωση, μελετήθηκαν πάνω από 10.000 νέοι και διαπιστώθηκε πως τα θετικά αισθήματα και το συναίσθημα της ευτυχίας στην ηλικία των 16 έως 18 ετών είναι δείκτης πρόβλεψης του πλούτου τους στα 29 τους χρόνια. «Αν ένας νέος ήταν πολύ ανικανοποίητος από τη ζωή του στα 20 ή τα 21 χρόνια του και ένας άλλος συνομήλικος ήταν πολύ πιο ικανοποιημένος, η στατιστική πρόβλεψη θα ήταν ότι ο δεύτερος θα βγάλει στο μέλλον 10.000 δολάρια περισσότερα», είπε.
 
Πώς γίνεται αυτό;
 
Η ευτυχία σε νεαρή ηλικία σχετίζεται με παράγοντες που επηρεάζουν το εισόδημα του μέλλοντός τους και αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα καλό πτυχίο, μία πρόσληψη σε δουλειά, περισσότερη παραγωγικότητα, μεγαλύτερη αισιοδοξία και θετική διάθεση, όρεξη για εργασία και λιγότερες νευρώσεις της προσωπικότητας.
 
Όλα αυτά βοηθούν ένα νέο σε σχέση με έναν κακοδιάθετο συνομήλικό του.
 
«Όλοι νιώθουν διαισθητικά ότι τα άτομα με αισιόδοξη διάθεση έχουν ένα μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο και τους παρουσιάζονται στη ζωή περισσότερες ευκαιρίες. Είναι έτσι πιθανότερο να ανέβουν στην ιεραρχία ενός οργανισμού και να γίνουν ηγέτες στην ομάδα τους. Όλα αυτά, έμμεσα και άμεσα, καταλήγουν σε υψηλότερα εισοδήματα».
 
 
 
 
 
E-Radio.gr Blog 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0