Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Anadolu στο Βόλο

6-07 2013

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Anadolu στο Βόλο

Τοπικά Νέα


Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Anadolu (Τουρκία) σηματοδοτεί την έναρξη της Θερινής Μουσική Ακαδημίας που θα πραγματοποιηθεί με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και οργανώνει η beARTive υπό την αιγίδα του Δικτύου των Δημοτικών Ωδείων, το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Πανεπιστημίου Anadolu ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συμβάλλει δραστικά στις τέχνες. Με την πεποίθηση ότι στόχος μιας πανεπιστημιακής ορχήστρας είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για νέους μαέστρους, σολίστες και συνθέτες, προσπαθεί μέσα από τον πρόγραμμά της να προσφέρει συνθήκες για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Η Ορχήστρα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιτυχημένων προγραμμάτων και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους τραγουδιστές και μαέστρους και στηρίζοντας τα πρώτα τους βήματα. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες εκδηλώσεις σε: Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Εσκισεχίρ, έχει συμπράξει μαζί με την Φιλαρμονική των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Anadolu για τον εορτασμό των 125 χρόνων από τη γέννηση του Ατατούρκ, στην Κοιλάδα της Φρυγίας για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Πανεπιστημίου Anadolu, στην Κολωνία (Γερμανία).
Εκτός από τα τακτικά της μέλη, η ορχήστρα αποτελείται και από μέλη και φοιτητές του Κρατικού Ωδείου του Πανεπιστημίου Anadolu.
Η συναυλία με τίτλο: “In love with life: Balkans” θα κλείσει την περιοδεία της Ορχήστρας στα Βαλκάνια. Η ορχήστρα συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Cihat AŞKIN, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Hakan ŞENSOY.
Το πρόγραμμα της συναυλίας:
U.C.ERKİN “Köçekçe Orchestral Suite”
U.C.ERKİN “Violin Concerto”
O.BALCI “Balkan Overture”
M.RAVEL “Bolero”
Ο κύκλος συναυλιών στο πλαίσιο της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Συναυλίες πραγματοποιούνται καθημερινά με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Η 2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), θα πραγματοποιηθεί δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.
Η 2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία θα λάβει χώρα από τις 13 έως και τις 21 Ιουλίου 2013 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Κατά την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν Θερινά Σεμινάρια, καθώς επίσης και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί. Συμμετέχουν 53 Διδάσκοντες από 20 Δημοτικά Ωδεία, αλλά και δύο Ανώτατα Ιδρυμάτων του Εξωτερικού (Yasar University-Τουρκία, Conservatorio di Verona-Ιταλία). Επίσης, για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο σύνολα in Residence (I Virtuosi Italiani-Ιταλία, Idée Fixe Ensemble-Ελλάδα).
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία είναι η «βιτρίνα» του ουσιαστικού εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου που συντελείται στα Δημοτικά Ωδεία. Είναι πρότυπο ομαδικής δημιουργίας με τη δική της δυναμική, που συμβολίζει την επίμονη προσπάθεια για ψυχική και πνευματική ανάταση. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει υπέροχους μουσικούς και εξαιρετικά νέα ταλέντα. Απουσιάζει όμως το πλαίσιο που θα στηρίξει και θα προβάλει όλο αυτό το υλικό.
Η 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία υποστηρίζεται διοργανωτικά από την BeArtive.
Πληροφορίες http://summermusicacademy.blogspot.gr/
Γραμματεία Ακαδημίας | Τηλ: 6949305151 / 6944333401 / 6944208395
Δημοτικό Ωδείο Βόλου | Μεταμορφώσεως 1, Βόλος | Τηλ: 24210.36992 & 24210.39594

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0