Η Ryanair μπαίνει στην ελληνική αγορά και ανατρέπει τα δεδομένα

24-01 2014

Η Ryanair μπαίνει στην ελληνική αγορά και ανατρέπει τα δεδομένα

Οικονομία

Ολική ανατροπή στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών προκαλούν οι σημερινές ανακοινώσεις την μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, της εταιρείας που σήμερα διακινεί 80 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, με τη δημιουργία δύο βάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και τη δραστηριοποίησή της στα δρομολόγια εσωτερικού.

Η επιθετική αυτή κίνηση της εταιρείας χαμηλού κόστους έχει ως στόχο την κυριαρχία της στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά αερομεταφορών, αλλά και στην εκμετάλλευση του συγκριτικού της πλεονεκτήματος, να προσφέρει στους καταναλωτές εισιτήρια πολύ φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του εμπορικού διευθυντή της εταιρείας, κ. David O’Brien, αφορούν τη δημιουργία μιας νέας βάσης στην Αθήνα, όπου θα σταθμεύουν μόνιμα δύο αεροσκάφη της Ryanair, που θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις προς 6 προορισμούς σε καθημερινή βάση, προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. O’Brien, στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει σε ετήσια βάση πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω απο 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, η Ryanair ανακοίνωσε πως με αφορμή τη νέα βάση της στην Αθήνα, θα προσφέρει θέσεις σε έκπτωση με τιμές απο 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Οι έξι νέοι προορισμοί θα ισχύσουν από τον Απρίλιο, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν απο αύριο στην ιστοσελίδα www.ryanair.com.

Παράλληλα, η Ryanair εξήγγειλε και τη δημιουργία νέας βάσης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ακόμη αεροσκάφος. Από τη Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Σκοπός της εταιρείας είναι να μεταφέρονται από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ στην πόλη αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Ομοίως και για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η Ryanair γιόρταζει τη νέα βάση στη συμπρωτεύουσα με την έκδοση θέσεων σε έκπτωση, με τιμές που ξεκινούν από 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο–Μάρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον όμιλο Aegen–Olympic, λέγοντας ότι με την κίνησή της αυτή, η Ryanair προσφέρει μια εναλλακτική στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες απέναντι στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρουν οι δύο ελληνικές εταιρείες.

Στελέχη από το χώρο του τουρισμού εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Ryanair θα απογειώσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city breaks, κάτι που θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις, τόσο στην πληρότητα των ξενοδοχείων, όσο και στην εμπορική κίνηση των δύο πόλεων.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 1
Κατά 0