Θα επιβιώσει η παραγωγική Ελλάδα ή το πελατειακό κράτος των Βενιζέλου, Σαμαρά;

11-05 2014

Θα επιβιώσει η παραγωγική Ελλάδα ή το πελατειακό κράτος των Βενιζέλου, Σαμαρά;

Πολιτική

«Ο κ. Στουρνάρας δηλώνει ότι ο κόσμος «θα εκτιμήσει την επιτυχία της κυβέρνησης». Τι θα εκτιμήσουν τα 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι, που μετά την εξοντωτική φορολόγηση με πλασματικές αξίες, με φόρους από το πρώτο ευρώ και εξωπραγματικές εισφορές, χρωστούν σήμερα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ;», διερωτάται ο Πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιοδεύει. 

«Θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα ότι μετά τις εκλογές τα σπίτια τους θα βγαίνουν στο σφυρί στο ένα τρίτο της αντικειμενικής για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ; Θα εκτιμήσουν ότι μόλις κλείσουν οι κάλπες θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους εισοδήματος και περιουσίας; Ή θα εκτιμήσουν ότι η χώρα έχει 200 χιλιάδες περισσότερους ανέργους και 10 δις μικρότερο εισόδημα (ΑΕΠ), σε σχέση με όσα προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο που είχαν συνυπογράψει Σαμαράς, Βενιζέλος και τρόικα το 2012;

Οι «Γέφυρες» ζητάμε από τη μεσαία τάξη να μην «εκτιμήσει» την εξόντωσή της. Να ψηφίσει λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Και να απαντήσει στο πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών. Που είναι αν θα επιβιώσει η παραγωγική Ελλάδα ή το «επιτυχημένο» πελατειακό κράτος των κ.κ. Βενιζέλου, Σαμαρά», καταλήγει η δήλωση του κ. Σκυλακάκη.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες :


Πηγή : newsbeast.gr