Ικανοποίηση Σαμαρά για τη διαδικασία επαναγοράς

10-12 2012

Ικανοποίηση Σαμαρά για τη διαδικασία επαναγοράς

Πολιτική

 

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μόναχο
 
 

 
Ικανοποιημένος από τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε κατ´αρχήν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά την αποψινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, στο Μόναχο. 
 
Αναφερόμενος στην προσπάθεια «με τα 10 δισεκατομμύρια από τον EFSF για να μειώσουμε το χρέος μας κατά 20 δισεκατομμύρια και να μειωθεί η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ», ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι, «μέχρι την Δευτέρα ή την Τρίτη, θα μπορεί κανείς να πει με σχετική σιγουριά ότι τα πράγματα έχουν πάει καλά».
 
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τον συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Βαυαρία, βρισκόταν απόψε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Euro Working Group, η οποία έχει ολοκληρωθεί.
 
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ είχε πει ότι εφεξής θα είναι πιο συγκρατημένος ο τρόπος έκφρασης θα υπάρξει μελλοντικά, σε ό, τι αφορά την διατύπωση θέσεων των Βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα.
Ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι θα επικρατήσει «πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος τόνος» ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά επισήμανε και την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια. «Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί», δήλωσε.
 
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0