Κατάληψη από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών

20-11 2012

Κατάληψη από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Τοπικά Νέα

Διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών μουσικής αλλά και για άλλα προβλήματα

Οι μαθητές καθημερινά θα κάνουν γενικές συνελεύσεις πριν χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτωνόπου και θα αποφασίζουν αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι

 

 
Στηνκατάληψη του Σχολείου τους προχώρησαν χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών μουσικής αλλά και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά Σχολεία .
Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και εκπαιδευτικοί μουσικής δεν έχουν ορισθεί ακόμα για το Μουσικό Σχολείο Σερρών ,με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες.
Χθες το πρωί οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν τηνκατάληψη του Σχολείου τους και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους καθηγητές τους στο χώρο του σχολείου. Όπως τονίζουν οι μαθητές η κατάληψη είναι το ύστατο πράγμα που θα ήθελαν να κάνουν αλλά δυστυχώς αναγκάζονται . Χαρακτηριστικά δηλώνουν ότι αφού δεν έχουν καθηγητές για να κάνουν μάθημα και το σχολείο υπολειτουργεί ,ας είναι κλειστό .
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών προχώρησαν στην κατάληψηδιεκδικώντας το αυτονόητο ,δηλαδή να έχουν καθηγητές για τα μαθήματά τους .Πριν είκοσιμέρες διοργάνωσαν μουσική εκδήλωση και συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας προσπαθώντας να ενημερώσουν την σερραϊκή κοινωνία, ,για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους λόγω της έλλειψης καθηγητών μουσικής. Πραγματοποίησαν επίσης μουσική διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών και παρέδωσαν ψηφίσματα της διαμαρτυρίας τους και τα αιτήματα τους στον διευθυντή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών ,στον δήμαρχο Σερρών και στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών . Εξέθεσαντα προβλήματά τους αλλά μέχρι στιγμής δεν δόθηκε λύση ,για αυτό πήραν την απόφαση να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους .
Οι μαθητές καθημερινά θα κάνουν γενικές συνελεύσεις πριν χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτωνόπου και θα αποφασίζουν αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι .
 
 
e-simerini
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0