Καταγγέλουν τη Philip Morris

25-04 2013

Καταγγέλουν τη Philip Morris

Κόσμος

philip_morris_news_emeoΟ Σύνδεσμος Πρατηριούχων Τσιγάρων Αττικής καταγγέλλει την κίνηση της καπνοβιομηχανίας, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ – PHILIP MORRIS, να βάλει «λουκέτο» σε 130 πρατήρια τσιγάρων σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι, με μαθηματική ακρίβεια, θα καταφέρει να «αφανίσει» χιλιάδες περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που επιβιώνουν μετά βίας.

Συγκεκριμένα, η Philip Morris, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο αποκλειστικής διανομής των τσιγάρων της, καταγγέλλοντας και καταστρατηγώντας την σύμβαση που έχει υπογράψει μαζί με τους πρατηριούχους.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι, μέχρι σήμερα, η συνεργασία με την συγκεκριμένη καπνοβιομηχανία γίνεται κάτω από ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, αφού προκειμένου να παραλάβουν τις παραγγελίες τους, αναγκάζονται να καταθέτουν υπέρογκες εγγυητικές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βάζουν υποθήκη τα σπίτια τους.

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, παραθέτουν ένα αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το βήμα», από τις 20 Ιανουαρίου, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του καπνού.

 

 

 

Για το θέμα, έχει τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών, Γιώργος Γκιώνης, σε συνέντευξη του, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρεται στον τρόπο που λειτουργεί το λαθρεμπόριο, στις απώλειες του κλάδου της μικρής λιανικής αλλά και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολυνομοσχέδιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

enikos.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0