Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!

30-01 2014

Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!

Υγεία

Αγαπημένες καθημερινες συνήθειες, ο καφές για τους μεγάλους, το κακάο για τους μικρούς. Πολλές είναι οι μελέτες που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του καφέ και του κακάο, ενώ πληθαίνουν και οι μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο καφές και το κακάο έχουν ακι αντικαρκινικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών:
 
–Oι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία οφείλονται στο υψηλό αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Μετα-ανάλυση προοπτικών ερευνών ανέδειξε ότι συγκριτικά με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου ή σπάνια καφέ, εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά, είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν οποιασδηποτε μορφής καρκίνο.
 
–Πλήθος επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι το κακάο έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών που περιέχει, συστατικά που ερευνώνται για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος, αφού έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από την εμφάνιση του καρκίνου.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0