Κινέζικη ορχήστρα με… λαχανικά

9-01 2013

Κινέζικη ορχήστρα με… λαχανικά

Παράξενα

590_61f804165821e3f1e5ff47df519eb84eΔύο αδέλφια από την Κίνα, ο 43χρονος Νan Weidong και ο 41χρονος Nan Weiping, κερδίζουν «τα προς το ζην» παίζοντας σε μια ασυνήθιστη ορχήστρα με μουσικά όργανα από διάφορα είδη λαχανικών

Καρότα, κολοκύθια, ρίζες λωτού αλλά και πράσα ή βλαστοί μπαμπού, «μεταμορφώνονται» σε φλάουτα, οκαρίνες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, παράγοντας εκπληκτικές μελωδίες.

Τα αδέλφια έμαθαν μουσική στα «συμβατικά» όργανα του πατέρα τους, που ήταν δάσκαλος μουσικής, όταν ήταν παιδιά. Στην πορεία του χρόνου εξέλιξαν τις ικανότητές τους και ασχολήθηκαν πιο επαγγελματικά με τη μουσική.

Μόλις δύο χρόνια πριν ανακάλυψαν τα λαχανικά και αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν αλλιώς. Αρχικά ξεκίνησαν πειραματικά να τρυπάνε τα καρότα και τα κολοκύθια και στη συνέχεια έκαναν διάφορους συνδυασμούς, βάζοντας στο παιχνίδι κι άλλα λαχανικά.

«Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να φτιάξεις ένα μουσικό όργανο από λαχανικά, επειδή οι αλλαγές στη θερμοκρασία του αέρα, η υγρασία αλλά και άλλοι παράγοντες μπορούν εύκολα να παραμορφώσουν το σχήμα των οπών και κατ’ επέκταση να αλλοιώσουν τον ήχο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να γίνεις… παράφωνος!», λένε τα αδέρφια.

Το ρεπερτόριο των αδελφών Nan κυμαίνεται από παραδοσιακή κινέζικη μουσική μέχρι σύγχρονη ποπ, ενώ για κάθε εμφάνιση τους λαμβάνουν το ποσό των £3.000-£5.000.

Κι αν αναρωτιέστε για τη διάρκεια των οργάνων, σας λέω ότι περίπου κάθε τρεις μέρες φτιάχνουν καινούργια, ενώ περνάνε αρκετές ώρες της εβδομάδας στις λαϊκές αγορές.

Απολαύστε τους…

 

 

 

enikos.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0