Λιγο πριν τα Oscar: Προβλέψεις και πληροφορίες για την φετινή απονομή

3-03 2014

Λιγο πριν τα Oscar: Προβλέψεις και πληροφορίες για την φετινή απονομή

Cinema

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη φετινή 86η απονομή των βραβείων Oscar και όλα είναι έτοιμα έξω και μέσα στο Dolby Theatre. Φέτος οι διοργανωτές είχαν να προετοιμαστούν για την καταρρακτώδη βροχή που χτύπησε τις τελευταίες ημέρες το Los Angeles. Την φετινή απονομή θα παρουσιάσει η Ellen DeGeneres, για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Ήταν το 2007 που η γνωστή παρουσιάστρια ανέβηκε στη σκηνή των 79ων βραβείων Oscar, αποσπώντας θετικές κριτικές.

Φέτος μεγάλο φαβορί για το Oscar Καλύτερης Ταινίας είναι η ταινία του Steve McQueen «12 Χρόνια Σκλάβος» (η οποία διεκδικεί συνολικά 9 βραβεία). Μάλιστα η ταινία σάρωσε στην απονομή των βραβείων Independent Spirit, μία μόλις ημέρα πριν από τα Oscar.

Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς να πάνε στο «Gravity» του Alfonso Quaron (που συνολικά είναι υποψήφια για 10 βραβεία). Ο ίδιος ο Quaron θεωρείται σίγουρος νικητής του Oscar Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ η ταινία είναι το μεγάλο φαβορί στις κατηγορίες Φωτογραφίας, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικής Μείξης και Ειδικών Εφέ.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες ερμηνείας, τα φαβορί έχουν ξεχωρίσει από καιρό: στον Α’ Ανδρικό ο Matthew McConaughey («Dallas Buyers Club»), στον Α’ Γυναικείο η Cate Blanchett («Θλιμμένη Τζάσμιν»), στον B’ Ανδρικό ο Jared Leto («Dallas Buyers Club») και στον Β’ Γυναικείο η Lupita Nyong’o («12 Χρόνια Σκλάβος»).

Στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού, και αφού ακυρώθηκε μια από τις πέντε υποψηφιότητες, μεγάλο φαβορί είναι το τραγούδι Let it Go από την ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα» της Disney. Από την άλλη, το Oscar καλύτερης Μουσικής θα καταλήξει πιθανότατα στον Steven Price για το «Gravity».

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το live blogging event του CinemaNews.gr θα φέρει στις οθόνες σας όλες τις εξελίξεις στο Dolby Theatre ξεκινώντας από τις 03.30 και μέχρι το τέλος της τελετής απονομής. Ως τότε ρίξτε μια τελευταία ματιά στην πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0