Μείνε όμορφη με τη βοήθεια του νερού

24-01 2014

Μείνε όμορφη με τη βοήθεια του νερού

Υγεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη ότι το νερό είναι απαραίτητο το καλοκαίρι με τη ζέστη. Ωστόσο τι γίνεται το χειμώνα; Αυτό, ναι, είναι μια διαφορετική ιστορία. 

Αν πίνεις νερό με το ζόρι, παρότι γνωρίζεις ότι αυτό βοηθάει το σώμα σου να λειτουργεί καλύτερα, προλαμβάνει τους πονοκεφάλους, μειώνει την κυτταρίτιδα, αποτοξινώνει, αποτελεί πηγή ενέργειας και βοηθάει την λειτουργία της καρδιάς, τότε οφείλεις να μάθεις ότι δεν κάνει μόνο αυτά (ίσως έτσι αποφασίσεις να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία).

Τι άλλο κάνει; 

Βοηθάει το δέρμα: Ξέχασε τις ακριβές κρέμες και τις πολύωρες θεραπείες. Το πόσιμο νερό είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου για να διατηρήσεις το δέρμα σας πάντα νέο, σφριγηλό και λαμπερό όλο το χρόνο. Μένοντας ενυδατωμένη προωθείς την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η αναδόμηση του δέρματος. Αν αισθάνεσαι ότι με την υπερφόρτωση των προϊόντων ομορφιάς δεν έχεις κανέναν αποτελέσματα, πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα, η κατάστασή σου θα βελτιωθεί δραστικά. 

Καταστέλλει την όρεξη: Πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από τα γεύματα σε βοηθά να τρως λιγότερο, δεδομένου ότι το αίσθημα της δίψας αρκετά συχνά συγχέεται με αυτό της πείνας. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι λαοί που παραμένουν στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα ποσοστά πρόσληψης νερού, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Αυτό είναι επίσης μια σημαντική τεχνική για κάποιον που έχει την τάση να τρώει περισσότερο όταν απλά βαριέται και το στρέφεται προς την εύκολη λύση. 

Ομοιοπαθητική με το νερό: Μένοντας μακριά από τα αλμυρά τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά σίγουρα βοηθάει προκειμένου να αποφύγεις το πρήξιμο, ωστόσο άλλος ένας τρόπος για να βεβαιωθείς ότι ο οργανισμός σου δε θα κατακρατήσει το νερό είναι να πίνεις άφθονο… νερό. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά πίνοντας νερό και κρατώντας το σώμα σου ενυδατωμένο κρατά μακριά το φούσκωμα της κοιλιάς ενώ παράλληλα επωφελήσε από όλα τα καλά του νερού, που προαναφέραμε. 

Ενίσχυσε το μεταβολισμό σου: Γνωρίζεις ότι πίνοντας περισσότερο νερό σε βοηθά πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνηση σου, αλλά στην πραγματικότητα κάνει το εξής: βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες! Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπιναν οκτώ έως 12 ποτήρια νερό την ημέρα έτειναν να καίνε περισσότερο λίπος από ό,τι εκείνοι που έπιναν μόνο τέσσερα.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0