Οι αποφασιστικοί άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια.

9-02 2014

Οι αποφασιστικοί άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια.

Υγεία

 

Η εμμονή με τον έλεγχο θεωρείται αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα, όμως οι άνθρωποι που δε θεωρούν τον εαυτό τους έρμαιο της τύχης φαίνεται πως καταφέρνουν να προσθέσουν μερικά χρόνια στη ζωή τους.

Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει οι αποφασιστικοί άνθρωποι έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε νεαρή ηλικία.Οι ερευνητές συνέκριναν το προσδόκιμο ζωής και τα στοιχεία της προσωπικότητας 6.000 άτομα. Διαπίστωσαν ότι η αποφασιστικότητα οδηγεί το άτομο στην επιτυχία και κατ’ επέκταση τη μακροζωία.

Η αποφασιστικότητα αφορά στην επιθυμία του ατόμου να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του χάρη στις ικανότητες, τα κίνητρα και τη σκληρή δουλειά. Οι αποφασιστικοί άνθρωποι δε φαίνεται να πιστεύουν καθόλου στη μοίρα ή την τύχη. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενισχύει τις άμυνες του ατόμου απέναντι στις εξωτερικές επιδράσεις και εμπνέει την επιμονή ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το μορφωτικό επίπεδο είναι καθοριστικό για τη μακροζωία, όμως το νέο ερευνητικό έργο έδειξε ότι η αποφασιστικότητα αντισταθμίζει την όποια έλλειψη μόρφωσης ως προς το προσδόκιμο ζωής.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0