«Οι γιατροί έχουν γίνει σάκος του μποξ στα νοσοκομεία»

12-03 2013

«Οι γιατροί έχουν γίνει σάκος του μποξ στα νοσοκομεία»

Ελλάδα

6DA347FA714C14017ED63FFB7E48DD60ΙΣΑ: Οι διοικήσεις των νοσοκομείων να μεριμνήσουν για την ασφάλεια…

Την ανησυχία του, ότι οι γιατροί έχουν γίνει σάκος του μποξ στα δημόσια νοσοκομεία, όπου η αγανάκτηση των ασθενών περισσεύει, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τον ξυλοδαρμό γιατρού στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

«Με μεγάλη αγανάκτηση λάβαμε γνώση της νέας απρόκλητης επίθεσης που έλαβε χώρα στο ΠΓΝΑ "ΑΤΤΙΚΟΝ" κατά συναδέλφου μας, που δέχτηκε αναίτια επίθεση από ασθενή του Νοσοκομείου, γεγονός που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα κατά των νοσοκομειακών και ειδικευόμενων ιατρών. Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες ιατρών που έπεσαν θύματα φραστικών ή σωματικών επιθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ και επισημαίνει οτι το φαινόμενο τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις επιδημίας, «καθώς καθημερινά οι γιατροί, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές, εργάζονται μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας και πληρώνουν τα σπασμένα για τις ελλείψεις σε προσωπικό».

«Καταγγέλλουμε τα θλιβερά αυτά περιστατικά τα οποία οφείλονταν στην ελλιπή φύλαξη των νοσοκομείων, εξαιτίας της οποίας οι ιατροί έχουν καταστεί έρμαια της διάθεσης των ασθενών και επισκεπτών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ καλεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων που δεν έχουν ακόμη μεριμνήσει για την ασφάλεια των νοσοκομείων, να προστατεύσουν τους γιατρούς χρησιμοποιώντας τους άνδρες ασφαλείας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0