Ο ιδρυτής της Amazon αγόρασε την Washington Post

6-08 2013

Ο ιδρυτής της Amazon αγόρασε την Washington Post

Κόσμος

590_6c067cbc4cba4150b1681e7305945bf7

Ο όμιλος που εκδίδει την μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα Washington Post, συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, στον ιδρυτή της Amazon Inc, Τζεφ Μπέζος έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων, έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

«Ο αγοραστής είναι μια εταιρεία που ανήκει στον κ. Μπέζος ως άτομο, και όχι η Amazon Inc», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Washington Post, Ντόναλντ Γκράχαμ του οποίου η οικογένεια κατέχει την μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, είπε ότι η Ποστ θα έχει καλύτερες υπηρεσίες με έναν άλλο ιδιοκτήτη. «Η δοκιμασμένη τεχνολογία του Τζεφ Μπέζος, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και η προσωπική του αξιοπρέπεια, τον καθιστούν κατάλληλο για νέο ιδιοκτήτη », είπε ο Γκράχαμ.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι εφημερίδες, ακόμη και αυτής της δυναμικής, όπως η Washington Post, αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες οικονομικές προκλήσεις, με πτώση στα διαφημιστικά τους έσοδα αλλά και στο αναγνωστικό τους κοινό.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : | | |


Πηγή : ΑΜΠΕ