Ο Κρητικός που απολύθηκε και γύρισε τον κόσμο με την αποζημίωση

14-11 2013

Ο Κρητικός που απολύθηκε και γύρισε τον κόσμο με την αποζημίωση

Life style

Μετά από 8 χρόνια εργασίας σε ιδιωτική εταιρεία της Αθήνας, ο Νίκος Μαυρικάκης βρέθηκε απολυμένος.

Αντί να το βάλει κάτω, με την αποζημίωση που πήρε αποφάσισε να ζήσει μια άλλη ζωή. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου!

Ο 36χρονος Νίκος Μαυρικάκης, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λασίθι, ταξίδεψε σε 35 χώρες μέσα σε 15 μήνες και 3 εβδομάδες και επέστρεψε στο Ηράκλειο για το γάμο ενός πολύ καλού του φίλου.

«Απολύθηκα τον Ιανουάριο του 2012 από την εταιρεία στην Αθήνα, όπου εργαζόμουν για οχτώ χρόνια. Οι περικοπές που γίνονταν, λόγω της οικονομικής κρίσης, έπιασαν κι εμένα», λέει στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

Ο πρώτος του σταθμός ήταν η Ινδία. Έμεινε εκεί για δύο μήνες και έπειτα έφυγε για άλλα μέρη. Συνέχισε στη Μαλαισία, όπου παρέμεινε οχτώ ημέρες. Πήγε στο Λάος, στη συνέχεια με λεωφορεία και τρένα πήγε στο Βιετνάμ, από εκεί στην Καμπότζη, μετά στην Ταϊλάνδη. Από την Ταϊλάνδη πέταξε για την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και μετά έφυγε για την Αυστραλία. Στη συνέχεια πέρασε στη Νέα Ζηλανδία και έπειτα στην Αμερική και τη Χαβάη.

Έπειτα στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και μετά σειρά είχε η Λατινική Αμερική και το Περού. Πήγε με το αυτοκίνητο στη Βολιβία, μετά στη Χιλή, στην Αργεντινή, στην Ουρουγουάη και επέστρεψε και πάλι πίσω στην Αργεντινή. Έπειτα Παραγουάη και τελευταίος σταθμός Βραζιλία.

Από εκεί ταξίδεψε στη Γερμανία, έπειτα στη Ρίγα της Λετονίας, ξανά πίσω στη Γερμανία και μετά πίσω στην Αθήνα.

Το ταξίδι αυτό διήρκεσε ακριβώς 365 ημέρες, αφού η αναχώρηση έγινε στις 25/2/2012 και επέστρεψε στην Ελλάδα στις 24/2/2013.

«Εάν θα δει κάνεις την υδρόγειο σφαίρα, είναι 360 μοίρες γύρω από τη γη, αυτός ήταν και ο στόχος. Έκανα μια γύρα όλη τη γη», σημειώνει ο 36χρονος, ο οποίος έχει δώσει έναν τίτλο στο ταξίδι του αυτό: «360 in 365», θέλοντας να πει ότι 360 μοίρες που είναι ο γύρος του κόσμου έγιναν σε 365 ημέρες.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 1
Κατά 0