Ο Lukumas από τη Θεσσαλονίκη που κατέκτησε τη Βαρκελώνη

1-06 2013

Ο Lukumas από τη Θεσσαλονίκη που κατέκτησε τη Βαρκελώνη

Κόσμος

lukumas_ispania_news_emeo

Ο Θεσσαλονικιός Πέτρος Πασχαλίδης πήρε την ευχή και τη συνταγή της μαμάς του και έφυγε για Βαρκελώνη. Έφτιαξε ένα τρομερά καλόγουστο και μίνιμαλ μαγαζί και ξετρέλανε τους Ισπανούς!

lukumas2

Ο Πέτρος παράτησε τη δουλειά του (εργαζόταν ως διαφημιστής) και αποφάσισε να ρισκάρει τα πάντα για να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων. Το κατάστημά του «Lukumas» έγινε ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά της Βαρκελώνης και είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο του!

lukumas6

Ο Πέτρος αποφάσισε να μεταφέρει την τέχνη των γονιών του –δηλαδή την παρασκευή των λουκουμάδων– από τη Θεσσαλονίκη στη Βαρκελώνη. Και μπορεί περήφανος να λέει πως τα κατάφερε περίφημα!

lukumas3

«Εργαζόμουν ως art director στη διαφήμιση μέχρι πριν από περίπου τρία χρόνια, είχα κουραστεί, είχα βαρεθεί και αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι δικό μου, άσχετο με το επάγγελμά μου. Τους λουκουμάδες τους ήξερα καλά, καθώς οι δικοί μου έχουν εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, και σκέφτηκα να το δοκιμάσω στη Βαρκελώνη. Την αγορά τη γνώριζα, τους Καταλανούς επίσης, και πίστεψα πως θα μπορούσε να έχει επιτυχία εδώ», λέει σε συνέντευξή του.

«Νομίζω ότι ίδιοι οι λουκουμάδες είναι το μυστικό της ίδιας τους της επιτυχίας. Οι Καταλανοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πού θα ξοδέψουν τα χρήματά τους κι εκτιμούν το φρέσκο και καλοφτιαγμένο προϊόν».

lukumas5

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0