Παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα για 13,40€

14-03 2013

Παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα για 13,40€

Ελλάδα

590_7cee57aad8df7d1bc74e2fd5746a6a56Οι άνθρωποι που παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα επί καθημερινής βάσεως, όπως οι πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς, αμείβονται με το μισθό του ομόβαθμού τους αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί σε θέση γραφείου που βάζει… σφραγίδες.

Το επίδομα επικινδυνότητας που λαμβάνουν τα στελέχη τα οποία υπηρετούν στο Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων (ΤΕΝΞ) δεν το παίρνουν οι πυροτεχνουργοί. Δεν τους δίδεται ούτε καν ένα μέρος αυτού. Οταν τους ανατίθεται μια εργασία πέραν του στρατού, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», όπως να συνδράμουν σε εξουδετέρωση πυρομαχικών που εντοπίστηκαν σε ένα δάσος, στα θεμέλια μιας οικοδομής ή σε ένα δρόμο, παίρνουν το εξωφρενικό ποσό των 13,40 ευρώ ανά αποστολή. Και αυτά μικτά…

«Δεν μπαίνουμε ούτε καν στη διαδικασία να υποβάλλουμε τα απαιτούμενα έγγραφα. Θεωρούμε το ποσό αυτό αστείο, κοροϊδία», ανέφερε στην εφημερίδα πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της για ευνόητους λόγους. Προσθέτει πως κάθε εργασία που έχει να κάνει με πυρομαχικά είναι ξεχωριστή και πάντα απρόβλεπτη και επικίνδυνη.

Είναι αντιληπτό απ’ όλους, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να μεριμνήσει να προβλεφθεί επίδομα που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί. Ιδίως, όταν ολοένα και περισσότεροι στρατιωτικοί, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον Στρατό, επιθυμούν να απεμπλακούν από το συγκεκριμένο Σώμα. Το ενδιαφέρον δε από νέα στελέχη είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

 

 

 

Ελεύθερος Τύπος

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0