«Παραλύει» από σήμερα η Υγεία

17-12 2012

«Παραλύει» από σήμερα η Υγεία

Πολιτική

"Παραλύει" από σήμερα ο τομέας της Υγείας. Τα φαρμακεία θα είναι κλειστά ενώ οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο. Τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

Σήμερα κλείνουν και τα ταμεία των νοσοκομείων ενώ αύριο, «Ημέρα νοσοκομείου», όπως την αποκαλεί ο κλάδος, προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, και την Πέμπτη οι ειδικευόμενοι θα απέχουν από το πρωινό ωράριο.

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν μετά τις γιορτές.

 

 

 

enikos.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0