Περνά στην αντεπίθεση ο Τσίπρας

11-12 2012

Περνά στην αντεπίθεση ο Τσίπρας

Πολιτική

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
 
Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στηρίζει το «λόμπι των φοροφυγάδων», ενώ θα μιλήσει και για τα αδιέξοδα και τις κοινωνικές αδικίες του φορολογικού.
 
 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οξύνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση και λόγω των αντιπαραθέσεων που έχουν προκύψει στο εσωτερικό του κόμματός του, κυρίως με αντιτιθέμενες θέσεις ακόμα και για το εάν η θέση είναι η καταγγελία του Μνημονίου -όπως υποστήριζε ο ίδιος, ακόμα και μετεκλογικά- ή η καταγγελία του «εφόσον προκληθούμε» όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης. Η δημόσια αντιπαράθεση Λαφαζάνη-Δραγασάκη, όπως και η παρουσία του πρώτου σε εκδήλωση με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο ο οποίος αποτελεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» για την ηγεσία της Κουμουνδούρου, προμηνύουν μια «θερμή συνεδρίαση» της ΚΟ, η οποία μάλιστα θα είναι κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα. 
 
Το παζλ καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο από τη στιγμή που ξέσπασε κρίση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» οι οποίοι θεωρούνταν ως «κυβερνητικός σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για το διάστημα της κατάργησης του Μνημονίου. Το θέμα των συμμαχιών, άλλωστε, πέραν των Ανεξάρτητων Ελλήνων διχάζει και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, με το «Αριστερό Ρεύμα» και τους συμμάχους του να επιμένουν για «κυβέρνηση της αριστεράς», με τη συμμετοχή και του ΚΚΕ (έστω και αν ο Περισσός είναι κατηγορηματικά αντίθετος) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Υπ’ αυτό το πρίσμα, οι ομιλίες των βουλευτών του κόμματος αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα αποστείλει αυστηρό μήνυμα και στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.
 
 
 
 
 
 
real.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0