Ποιοι κρύβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

11-05 2014

Ποιοι κρύβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Ελλάδα

Νέες ενδείξεις για επτά πρόσωπα έχει η Αντιτρομοκρατική

Η φωτογραφία μελών της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης FAI, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το Δεκέμβριο του 2013, με αφορμή “σαμποτάζ” σε αναψυκτικά θεωρείται συνδεδεμένη από την Αστυνομία με το οργανωμένο σύστημα υπόθαλψης και υποστήριξης του πρώην μέλους της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει το ΒΗΜΑ, ο τρομοκράτης είναι έτοιμος για νέα αιματηρά χτυπήματα. Οι αρχές έχουν καταλήξει επίσης στο συμπέρασμα, ότι το δέμα – βόμβα, το οποίο είχε προορισμό το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, κατασκευάστηκε στο ίδιο σπίτι, σε Αττική ή Θεσσαλονίκη – με εκείνο που καταγράφεται σε σχετικό οπτικό υλικό όπου οι αντιεξουσιαστές εμφανίζονταν να διοχετεύουν υδροχλωρικό οξύ σε αναψυκτικά. Δεν αποκλείουν μάλιστα το βίντεο – διάγγελμα του Ξηρού να έχει γυριστεί στο ίδιο σπίτι.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των συνεργιών, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι οι επτά νέοι συνεργοί του Ξηρού, οι οποίοι εικονίζονται στην φωτογραφία αυτή προέρχονται από πρόσφατες στρατολογήσεις στον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν έχουν μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες. Παρόλ” αυτά δεν παύουν να εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα δράσουν, υποβοηθώντας τον Ξηρό σε ενδεχόμενο νέο χτύπημα εντυπωσιασμού, είτε μέσω βομβών – δεμάτων, είτε με παγιδεύσεις οχημάτων, αλλά και με άλλον πρωτότυπο τρόπο επίθεσης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Νίκου Μαζιώτη, από τον οποίον η Αστυνομία αναμένει νέο τρομοκρατικό χτύπημα με χρήση βόμβας Anfo ή ένοπλη επίθεση στα πρότυπα του χτυπήματος στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη ή στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. «έχουμε συμπεράνει από καταθέσεις που έχουμε στη διάθεσή μας, ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός σχεδίαζε από τις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού τη μεγάλη φυγή του από τον Κορυδαλλό που έκανε πράξη την Πρωτοχρονιά. ήταν σε διαρκή επαφή με έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, που οργάνωσαν το σύστημα υπόθαλψής του, τον εκπαίδευσαν στην κατασκευή δεμάτων – βομβών αλλά και είχαν μελετήσει τα χτυπήματα, στα οποία θα προχωρούσαν από κοινού. Ως συνεργοί του Χρηστόδουλου Ξηρού θα χρησιμοποιούνταν μέλη της αναρχικής ομοσπονδίας FAI από νέες στρατολογήσεις στον αντιεξιουσιαστικό χώρο που συμμετείχαν στην επιχείρηση “Φοίνικας’΄για την αναγέννηση του νέου αντάρτικου πόλης. Τα μέλη της FAI, ως παράρτημα της “Συνωμοσίας” αρχικά συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις μικρού βεληνεκούς, μετά σε αποστολές δεμάτων – βομβών, όπως εκείνη στον πρώην διοικητιή της Αντιτρομοκρατικής και ύστερα προανήγγειλαν την επιχείρηση “Πράσινη Νέμεσις” με τα δηλητητριασμένα αναψυκτικά που δεν είχαν συνέχεια. Αυτή φαίνεται ότι ήταν η ομάδα υποψοχής του Χριστόδουλου Ξηρού. Και μην ξεχνάμε ότι πιθανόν στη διάθεση της “Συνωμοσίας” βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις ληστείες στο Βελβεντό, στη Φλώρινα, στον Πυργετό και αλλού που δεν έχουν βρεθεί».

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |


Πηγή : newsbeast.gr