Ποιος τύπος σεξ εκτοξεύει τους δείκτες ψυχικής υγείας.

3-02 2014

Ποιος τύπος σεξ εκτοξεύει τους δείκτες ψυχικής υγείας.

Υγεία

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα άτομα που προτιμούν το kinky sex εκδηλώνουν μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα.Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερες βαθμολογίες σε αρκετούς δείκτες ψυχικής υγείας, σε σύγκριση με άτομα που κρατούν τη φαντασία και την περιπέτεια έξω από τη σεξουαλική τους ζωή.Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σε 902 άτομα που αγαπούν το kinky sex και 434 άτομα που προτιμούν τις πιο ήπιες μορφές σεξουαλικής έκφρασης.

Καθένας από τους συμμετέχοντες απάντησε σε ερωτηματολόγια που αφορούσαν στην προσωπικότητα, τη γενικότερη ευεξία, την ευαισθησία απέναντι στην απόρριψη και το στυλ δέσμευσης στις σχέσεις. Οι συμμετέχοντες δε γνώριζαν ποιος ήταν ο σκοπός της μελέτης.Παλαιότερα, οι ειδικοί είχαν υποστηρίξει ότι οι σχετικά ακραίες σεξουαλικές προτιμήσεις μπορεί να σχετίζονται άμεσα με παρελθοντικές εμπειρίες βίας, κακοποίησης ή ψυχικών διαταραχών, όμως οι έρευνες διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς.Μάλιστα, η νέα μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που αγαπούν το kinky sex παρουσιάζουν καλύτερους δείκτες ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα, δεν εκδηλώνουν υψηλά επίπεδα νευρωτισμού, εσωστρέφειας και ευαισθησίας στην απόρριψη, ενώ παράλληλα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στη σχέση τους και αισθάνονται περισσότερη ευεξία.

Ο επικεφαλής της μελέτης Αντρέας Γουισμέιχερ από το Πανεπιστήμιο Nyenrode της Ολλανδίας δήλωσε πως τα άτομα αυτά πιθανόν έχουν μεγαλύτερη επίγνωση και επικοινωνούν αποτελεσματικότητα τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Επίσης, μπορεί να έχουν δουλέψει περισσότερο με τον εαυτό τους ώστε να αποδεχθούν αυτό που η κοινωνία πολλές φορές κατακρίνει.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0