Πούτιν:Προς όφελος μας η κρίση

5-04 2013

Πούτιν:Προς όφελος μας η κρίση

Πολιτική

590_e0f18127de8b948b7be3cf8b3cee3a25Την εκτίμηση ότι η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενθαρρύνοντας παράλληλα τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους γιατί η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την «αστάθεια» των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Όσο περισσότερο «κουρεύετε» τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, την παραμονή της επίσκεψής του στη Γερμανία και την Ολλανδία, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Απριλίου.

«Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή που φοβούνται, ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες», εξήγησε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Μέχρι ενός ορισμένου σημείου, είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια των αποταμιεύσεων στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» είπε ο Πούτιν σχολιάζοντας το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη της κρίσης στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι έκανε τα «στραβά μάτια» στην υπόθεση. «Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτήν την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιούργησε. Ή μάλλον, την δημιούργησαν οι αρχές της Κύπρου και οι αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν», κατέληξε.

 

 

 

enikos.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0