Προσοχή: Τοξικό σιρόπι για το βήχα σπέρνει το θάνατο

26-11 2012

Προσοχή: Τοξικό σιρόπι για το βήχα σπέρνει το θάνατο

Επιστήμη

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χρησιμοποιώντας το ως ναρκωτικό!

Κρίση στα φαρμακεία και μία φαρμακοβιομηχανία στο Πακιστάν, όταν 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη πίνοντας σιρόπι για το βήχα.
 
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, οι θάνατοι έλαβαν χώρα το τριήμερο Παρασκευής-Κυριακής στη φτωχή συνοικία Σάχντρα της πόλης.
 
«Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ. «Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.
 
Το γεγονός δεν αποτελεί το πρώτο κρούσμα τοξικών φαρμάκων, καθώς περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.
 
Αποτέλεσμα της εμπορίας τοξικών φαρμάκων είναι να κλείσουν τρία φαρμακεία στην πόλη και να συλληφθούν οι ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα, οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου.  Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.
 
Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Ταχίρ Χαλίλ από το νοσοκομείο Μαγιό, το μεγαλύτερο της Λαχόρης.  Στους είκοσι ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.
 
 
 
 
 
 
E-Radio.gr Blog 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0