Σαμαράς: Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση

10-08 2013

Σαμαράς: Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση

Πολιτική

590_dfd965f47b4ba4cc2c66f510df5fb838

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση τους κράτησε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

«Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς. Ο Πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραικης επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Επίσης ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0