Σημαία της ΠΓΔΜ έκαψαν Αλβανοί

25-11 2012

Σημαία της ΠΓΔΜ έκαψαν Αλβανοί

Κόσμος

Τεταμένη η κατάσταση στη χώρα με αφορμή τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας
 
Περίπου 30 νεαροί Αλβανοί, κρατώντας αλβανικές σημαίες, επιτέθηκαν το βράδυ σε νεαρούς σλαβαμακεδονικής καταγωγής στη συνοικία των Σκοπίων, «Τσέντο» ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ.
 
Σε ένα άλλο επεισόδιο, μία ομάδα Αλβανών στο δήμο «Τσάιρ» των Σκοπίων, στον οποίο οι Αλβανοί αποτελούν πλειοψηφία, κατέβασε σημαία της ΠΓΔΜ που ήταν τοποθετημένη σε κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος και την έκαψε.
 
Τα επεισόδια αυτά αποτελούν συνέχεια αυτών που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα με το κάψιμο αλβανικών σημαιών σε σημείο του αυτοκινητόδρομου Τέτοβο-Γκόστιβαρ και την αφαίρεση ακόμη μίας αλβανικής σημαία που ήταν τοποθετημένη στο πολιτιστικό κέντρο του Τετόβου.
 
Ακόμη, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στα Τίρανα, νεαροί Αλβανοί , κατέβασαν από τους ιστούς τις σημαίες της ΠΓΔΜ και τις έκαψαν. Το γεγονός εκείνο καταδικάστηκε έντονα από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το οποίο, ακόμη, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Αλβανίας 'Αρμπεν Τσέκου.
 
Τις τελευταίες ημέρες, σε περιοχές της ΠΓΔΜ οι οποίες κατοικούνται από Αλβανούς,έχουν αναρτηθεί παντού αλβανικές σημαίες, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια μεγάλη εκδήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.
 
Οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας.
 
 
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0