Συμβουλές για επιτυχημένες σχέσεις από χωρισμένους

23-07 2013

Συμβουλές για επιτυχημένες σχέσεις από χωρισμένους

Life style

love2

Σύμφωνα με την Terri Orbuch, ψυχολόγο, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Oakland και συγγραφέα του βιβλίου «Βρίσκοντας ξανά την αγάπη», υπάρχουν 6 κανόνες για να μη δείτε τη σχέση σας να χαλάει μέρα με τη μέρα. Τους κανόνες έγραψε μετά από έρευνα σε ανθρώπους διαζευγμένους, που κατάλαβαν τι έκαναν λάθος…

1. Μιλήστε για όσα σας πονάνε: μιλήστε για το χωρισμό σας, επικοινωνήστε, δεθείτε περισσότερο.

2. Αλλάξτε τις συνήθειές σας: κάθε τόσο κάντε κάποια πράγματα που θα σας βγάλουν από τη ρουτίνα και θα σας ανανεώσουν. Κάντε πράγματα που δεν κάνατε ποτέ, δοκιμάστε έστω να αλλάξετε μικρές λεπτομέρειες της μέρας σας.

3. Βρείτε νέους τρόπους να μιλάτε με το σύντροφό σας για χρήματα: σχεδόν το 57% όσων χώρισαν και ξαναπαντρεύτηκαν δεν συγχώνευσαν τα οικονομικά τους με τον νέο τους σύντροφο και αυτό ήταν, σύμφωνα με την ψυχολόγο, η πηγή της ευτυχίας τους. Πολλοί καβγάδες ξεκινούν από τα κοινά οικονομικά μεταξύ δύο ανθρώπων.

4. Βελτιώστε την επικοινωνία: μιλήστε για τα πάντα – τους στόχους σας, τα όνειρά σας, τα άγχη σας. Αναζητήστε καλές στιγμές για κουβέντα και ανοιχτείτε. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να ακούτε περισσότερο, να είστε καλοί συνομιλητές και να μην είστε απόλυτοι στις συζητήσεις σας.

5. Μάθετε να διαχειρίζεστε τους καβγάδες: οι συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν πως η διαχείρηση των καβγάδων είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση. Περνώντας σε νέα σχέση μετά τον χωρισμό, έμαθαν να διαχειρίζονται καλύτερα το θυμό τους, να μην ακυρώνουν τα συναισθήματα του άλλου επάνω στον καβγά και να επικεντρώνονται στο θέμα χωρίς να γενικολογούν.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0