Συνεχίζουν τις απεργίες τους και το 2014 οι γερμανοί εργαζόμενοι στην Amazon

21-12 2013

Συνεχίζουν τις απεργίες τους και το 2014 οι γερμανοί εργαζόμενοι στην Amazon

Κόσμος

Διαμαρτύρονται για την μισθολογική τους κατάσταση

Οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις απεργίες τους και το ερχόμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο ver.di, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για την μισθολογική τους κατάσταση, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

«Θα συνεχίσουμε να απεργούμε και το ερχόμενο έτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ver.di, Γεργκ Λάουενροθ-Μάγκο. «Όμως δεν θα πω πότε και που ακριβώς θα γίνει αυτό», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα κέντρα διαχείρισης εμπορευματικών μεταφορών της Amazon στην Μπαντ Χέρσφελντ και στη Λειψία απεργούν από την Δευτέρα και η κινητοποίησή τους αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας τον κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων εν μέσω της αγοραστικής αυτής περιόδου πριν από τα Χριστούγεννα. Από την εργασία τους απείχαν επίσης ορισμένοι υπάλληλοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Γκράμπεν.

Η Amazon ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι 1.115 υπάλληλοί της απεργούσαν στις τρεις αυτές εγκαταστάσεις της, αλλά σημείωσε ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 9.000 ανθρώπους στις αποθήκες της στην Γερμανία, συν 14.000 εποχικούς σε εννέα κέντρα διανομής.

Το γερμανικό συνδικάτο είχε διοργανώσει φέτος απεργίες μικρής διάρκειας στο πλαίσιο των προσπαθειών του να πείσει την Amazon να αποδεχθεί τις συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε άλλες εταιρείες της βιομηχανίας ταχυδρομικών παραγγελιών και λιανικής, ως σημείο αναφοράς για τους μισθούς στα κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία.

Ωστόσο η Amazon επέμεινε στη θέση της ότι θεωρεί το προσωπικό στις εγκαταστάσεις της στις πόλεις Μπαντ Χέρσφελντ και Λειψία ως εργαζόμενους σε κέντρα διαχείρισης εμπορευματικών μεταφορών και ότι αυτοί αμείβονται με μισθούς που βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο στη βιομηχανία αυτή.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : | |


Πηγή : newsbeast.gr