Σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Κύπρου

5-04 2013

Σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Κύπρου

Πολιτική

590_eb18764760a02490d4a42508e61379fbΣοβαρότατες απειλές κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, διατυπώνουν άγνωστοι σε επιστολή τους που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου.

Η επιστολή σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Η επιστολή έχει παραδοθεί στις ανακριτικές αρχές.

Θα πονέσετε…

Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013. Σε αυτή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».

Ορκισμένοι μέχρι θανάτου

Η επιστολή «υπογράφεται» από μια «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, ούτε έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες.

 

 

 

 politis-news.com

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0