«Σόιμπλε, πες την αλήθεια»

14-07 2013

«Σόιμπλε, πες την αλήθεια»

Κόσμος

590_152d5dc4a1510bfe5c8cf4e3bf9693e6

Απώλειες για τον Γερμανό φορολογούμενο, λόγω νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, προβλέπουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και καλούν τους συμπατριώτες τους να αντισταθούν, αλλά και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πει την αλήθεια.

«Αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για νέα δάνεια, αλλά για ελάφρυνση του χρέους με άμεσες απώλειες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δηλώνει ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Κάρστεν Σνάιντερ στο Focus και επισημαίνει ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα από τις αποσβέσεις για τα δάνεια του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα, όπου το γερμανικό μερίδιο ήταν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Σνάιντερ τον καλεί «να πει την αλήθεια στους Γερμανούς, ακόμη και αν είναι πικρή», ενώ σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τάσσεται κατά της δυνατότητας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης από τον μηχανισμό ΕΜΣ. «Δεν θέλουμε να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ταμείο Τραπεζικής Ευθύνης», δηλώνει.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0