Τα αδέσποτα της κρίσης

30-11 2012

Τα αδέσποτα της κρίσης

Ελλάδα

Οσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις τόσο οι δρόμοι γεμίζουν αδέσποτα ζώα, θύματα και αυτά της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια της χώρας μας, με τις φιλοζωικές, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο να βλέπουν αύξηση στην εγκατάλειψη κατά 15% τουλάχιστον.

Και μπορεί οι δυσκολίες για τους Ελληνες να έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο μαζί με τα προβλήματα φαίνεται πως αυξάνονται η ευαισθητοποίηση και η ανθρωπιά, καθώς όλο και περισσότεροι στηρίζουν τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς, ενώ συνεργάζονται με φιλοζωικές εταιρίες, προκειμένου αυτά τα ζώα να έχουν μια καλύτερη τύχη.

Αύξηση στην εγκατάλειψη κατοικίδιων βλέπουν τόσο οι φιλοζωικές εταιρίες και τα σωματεία, όσο και το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ρεπορτάζ στα 4.253 ανέρχονται τα σκυλιά που έχει περιθάλψει ο Δήμος τα εννέα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος για τα αδέσποτα, εκ των οποίων τα 1.100 έχουν υιοθετηθεί, ενώ τον τελευταίο μήνα έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα και οι γάτες, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 35.

 

 

 

Ελεύθερος Τύπος

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0