Τιμοσένκο: Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα

22-03 2014

Τιμοσένκο: Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα

Κόσμος

Με την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχασε την Ουκρανία για πάντα», δήλωσε σήμερα η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο προειδοποιώντας τον Ρώσο ηγέτη για το ενδεχόμενο να «συνεχίσει την επίθεση» στην ηπειρωτική χώρα.

Η ηγερία της Πορτοκαλί Επανάστασης πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλης διάρκειας εμφάνιση στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας μετά την αποφυλάκισή της στα τέλη Φεβρουαρίου, ύστερα από την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα, αφού μας κήρυξε τον πόλεμο» υπογράμμισε η Τιμοσένκο μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής διαλόγου για πολιτικά θέματα που μεταδιδόταν απευθείας.

«Ο Πούτιν είναι ο υπ” αριθμόν ένα εχθρός της Ουκρανίας, ο οποίος κατέλαβε εδάφη μας με τα όπλα» συνέχισε η ίδια.

Η Τιμοσένκο κάλεσε τους Ουκρανούς να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στην ηπειρωτική χώρα.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ο Πούτιν να περάσει την κόκκινη γραμμή» τόνισε, σημειώνοντας ότι περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα ουκρανικά σύνορα.

«Θα πολεμήσουμε εάν περάσει την κόκκινη γραμμή» προσέθεσε η ίδια.

«Ο Πούτιν δεν θα περάσει, η Κριμαία θα είναι δική μας», είπε ακόμη η Τιμοσένκο στην πολύωρη αυτή εκπομπή.

Για την Τιμοσένκο, ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να έχει την τύχη άλλων «δικτατόρων που ανετράπησαν».

«Δεν είναι ο πρώτος δικτάτορας που επιδεικνύει μια φασιστική συμπεριφορά. Ο κόσμος έχει σταματήσει πολλούς τέτοιους, ακόμα και τα τελευταία χρόνια. Θυμόμαστε τη Λιβύη, θυμόμαστε άλλους δικτάτορες που ανατράπηκαν. . . Ο Πούτιν δεν αποτελεί εξαίρεση», υποστήριξε η ίδια.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0