Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα!

23-12 2012

Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα!

Life style

Εξηγούνται όλα επιστημονικά.

Αυτό που φταίει όταν ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα είναι ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι  διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου σας ευθύνονται για την αστραπιαία «φώτιση έρωτα» όταν δείτε κάποιον ή κάποια που σας αρέσει πραγματικά πολύ.

Πώς το διαπίστωσαν αυτό; Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το speed dating!

78 γυναίκες και 73 άνδρες, όλοι τους ετεροφυλόφιλοι και ελεύθεροι γνωρίστηκαν μεταξύ τους για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

39 από τους συμμετέχοντες πριν αρχίσουν τα ραντεβού εξπρές υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), ενώ παράλληλα παρατηρούσαν τις φωτογραφίες των ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης και αξιολογούσαν τον καθένα από το 1 ως το 4 (με το 4 να αντιστοιχεί στο «θέλω πολύ να βγω μαζί του»).

Στο speed dating οι συμμετέχοντες κινούνταν κυκλικά σε ένα χώρο και μιλούσαν με όλους για πέντε λεπτά. Έπειτα οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια στα οποία υποδείκνυαν το άτομο που θα ήθελαν να ξαναδούν.

Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της βραδιάς των αστραπιαίων ραντεβού, οι εθελοντές είχαν πολύ καλή κρίση για το ποιος τους ενδιέφερε βάσει των φωτογραφιών. Οι ερευνητές είδαν ότι το αρχικό ενδιαφέρον όσων είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία απέναντι στους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες ήταν κατά 63% αληθινό και κατά τη συνάντηση στο speed dating.

Οι εθελοντές που ταίριαξαν με το αντικείμενο του πόθου τους κατάφεραν να ανταλλάξουν τηλέφωνα και ένα 10-20% ξαναβγήκε ραντεβού!

Όταν λοιπόν κάποιος από τους εθελοντές έβλεπε κάποιο άτομο που του άρεσε, ενεργοποιούνταν μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate Cortex).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έντονη δραστηριότητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο συνδέεται με τις τελικές ερωτικές μας αποφάσεις!

 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0