Το έλαιο από τριαντάφυλλο εξαφανίζει τις ρυτίδες.

11-02 2014

Το έλαιο από τριαντάφυλλο εξαφανίζει τις ρυτίδες.

Γυναίκα

 

Το έλαιο από τριαντάφυλλο αντλείται από την απόσταξη με ατμό. Κάθε άνθος παράγει πολύ μικρή ποσότητα ελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται στα προϊόντα αντιγήρανσης για την πρόληψη ή την καταπολέμηση των ρυτίδων, περιέχει περισσότερα από 300 ενεργά συστατικά, καθένα από τα οποία επιδρά με διαφορετικό τρόπο στο δέρμα. Πολλά από αυτά τα συστατικά έχουν αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Παράλληλα, ενυδατώνει την επιδερμίδα και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Η βιταμίνη Α που περιέχει το έλαιο βοηθά επίσης στην ανανέωση των κυττάρων και η βιταμίνη C καταπολεμά τις κηλίδες.Το έλαιο αποτελείται από μικροσκοπικά μόρια, τα οποία διαπερνούν με ευκολία την επιδερμίδα κι έτσι παρέχουν τα απαραίτητα συστατικά στα σημεία που χρειάζεται.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετική δράση για την επιδερμίδα, ωστόσο είναι αδύνατο να εξαλείψουν εντελώς τις βλάβες που έχουν προκληθεί από την κακή διατροφή και τη χρόνια έκθεση στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία.Το έλαιο από τριαντάφυλλο θεωρείται απόλυτα ασφαλές και δεν πυροδοτεί αρνητικά συμπτώματα, ωστόσο δεν ενδείκνυται σε άτομα που παρουσιάζουν γενικευμένη αλλεργία στο τριαντάφυλλο.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0