»ΤΟ ΜΟΝΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»…

7-06 2013

»ΤΟ ΜΟΝΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»…

Πολιτική

Για ένα σύστημα που βρίσκεται σε βαθειά κρίση αρπακτικό και επιθετικό ως εκεί που δεν παίρνει μίλησε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ζητώντας από το λαό να βάλει ένα οριστικό τέλος στην πρωτοφανή… υπόθεση, όπως είπε, «καταστροφής και λεηλασίας» ενώ έκανε λόγο για «κοράκια που έχουν μαζευτεί πάνω από το νησί, με αιχμή τους σχεδιασμούς για τις fast track επενδύσεις, την προώθηση τουριστικών εγκαταστάσεων φαραωνικού τύπου, την παραχώρηση σε ιδιώτες αεροδρομίων και λιμανιών».

Ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του ανέφερε ότι το έγγραφο του ΔΝΤ που παραδέχεται λάθη στο πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας γελοιοποιεί την επικοινωνιακή τακτική του περίφημου success story της κυβέρνησης. Το μόνο success story είναι ότι «παραμένουν στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για δεδομένη αποτυχία του προγράμματος, που οδηγεί στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα των παραγωγικών πόρων.

Αφού έκανε λόγο για βιαιότητα και σκληρότητα του προγράμματος που το καθιστά αναποτελεσματικό, σημείωσε ότι υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα που επιβάλλουν την συνέχιση της καταστροφικής λιτότητας λέγοντας ότι η χώρα οδηγείται συνειδητά σε απόλυτη καταστροφή και διάλυση.

Ακόμη μίλησε «για ωμή παραδοχή, ενός δολοφονικού σχεδίου σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Και με το σχέδιο αυτό, έχει συνδέσει την πολιτική επιβίωση η τρικομματική κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε σε «επόμενο μνημόνιο» και «επόμενα μέτρα, χαράτσια καθώς και επόμενους γύρους περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τα οποία θα παρουσιάσουν ως τη νέα τεράστια κυβερνητική επιτυχία», όπως ανέφερε.

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο λαός πρέπει να τους σταματήσει. Να βάλει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση καταστροφής και λεηλασίας. Να διεκδικήσει ένα μέλλον με δουλειά και αξιοπρέπεια».

Αναφερόμενος στην Κρήτη την χαρακτήρισε ως ζωντανό παράδειγμα του τι ακριβώς ετοιμάζεται στον τόπο μας μιλώντας για τα κοράκια που έχουν μαζευτεί και πετάνε πάνω από το νησί, ψάχνοντας fast track επιχειρηματικές ευκαιρίες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

tsipras_news_emeoΑκολούθως ανέπτυξε τις απόψεις του διαφωνώντας κάθετα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την Κρήτη αλλά και τη χώρα και επιτέθηκε στην επιλογή για την καύση των απορριμμάτων χαρακτηρίζοντας την ως ένα νέο φρούτο, μια σούπερ κερδοφόρα δραστηριότητα που πλασάρεται δυναμικά μαζί με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για να εκτοπιστεί η ανακύκλωση που είναι αναγκαία για τις βιώσιμες πόλεις.

Μίλησε για τη «χειρότερη δεξιά που είδε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά, που κλείνει το ματάκι στους φασίστες», ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε η ΔΗΜΑΡ ούτε το ΠΑΣΟΚ.

«Απορούμε, είπε, όμως, με τους συγκυβερνώντες, που ισχυρίζονται ακόμα ότι εκφράζουν τον προοδευτικό χώρο, που δέχονται τα χαστούκια και τα τετελεσμένα απανωτά. Που μόλις μετά βίας καταφέρνουν να ψελλίσουν κάποια ένσταση για να μην αναιρέσουν εντελώς τον εαυτό τους. Και που μαζεύουν αυτή την ένσταση αμέσως μόλις οι κύκλοι του Μαξίμου ψελλίσουν την λέξη εκλογές. Τότε σπεύδουν ευθύς αμέσως να διαβεβαιώσουν ότι δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να απειλήσουν την συνοχή της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα σύστημα σε βαθειά κρίση που το χαρακτήρισε «αρπακτικό και επιθετικό ως εκεί που δεν παίρνει». Και το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ταυτόχρονα τρέμει την δημοκρατία, την ελεύθερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Και σιγά σιγά στρέφεται και αναζητά κάλυψη και βοήθεια από το φασισμό.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Αριστερά είναι εδώ για να παλέψει μαζί με το λαό για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε η χώρα να απελευθερωθεί από το Μνημόνιο ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής ανασφάλειας.

Τέλος σημείωσε ότι είναι η ώρα να ξεσηκωθεί η κοινωνία. Να αγωνιστεί για ισότητα, για κοινωνική συνοχή, για ζωή και αξιοπρέπεια λέγοντας ότι «δεν ονειρευόμαστε μια ουτοπική επανάσταση».

«Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την κοινωνία, την ζωή, το μέλλον αυτού του τόπου. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε μια ακόμα φορά ότι η ιστορία γράφεται με κοινωνικούς αγώνες» κατέληξε ο κ. Τσιπρας.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0