Το ρολόι που φορτίζει με… νερό

16-03 2014

Το ρολόι που φορτίζει με… νερό

Παράξενα

Μια αμερικάνικη εταιρεία λανσάρει στην αγορά ρολόι το οποίο λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από… απλό νερό βρύσης.

«Αυτό το μοναδικό ρολόι είναι φτιαγμένο για να εξοικονομεί χρήματα και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του χρήστη, χρησιμοποιώντας μια ανανεώσιμη πηγή που καθιστά την ανάγκη για κανονικές μπαταρίες ιόντων λιθίου… παρελθόν», γράφει στην ανακοίνωση της εταιρείας Bedol.

Το Bedol Wall Water Clock «φορτίζει» με ιόντα που βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Είναι σε θέση να μετράει τον χρόνο χάρη σε δύο μεταλλικές πλάκες, οι οποίες όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, τα θετικά και αρνητικά ιόντα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να κρατούν τους δείκτες σε κίνηση.

Όπως αναφέρει το econews.gr, η εν λόγω κατασκευή μπορεί να λειτουργεί για έξι μήνες (πιθανόν και έως ένα χρόνο), με ένα μόνο γέμισμα νερού της βρύσης. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να χύσει το χρησιμοποιημένο νερό και να «ξαναγεμίσει» το ρολόι.

Η τιμή του νερού -σε σχέση με τις μπαταρίες- θα μπορούσε να θεωρηθεί αμελητέα και η παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας με αυτόν τον τρόπο, για να λειτουργήσει ένα ρολόι, δεν απαιτεί χρήση καμίας άλλης -πολύτιμης- πηγής. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος ενός νοικοκυριού.

590_6e809ad28fb92fcdd50e1197c3eb17ba

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0