Το «χάσμα γενεών» των… Όσκαρ

11-01 2013

Το «χάσμα γενεών» των… Όσκαρ

Life style

590_b0c40d73c8a8ae4164d1fe592775eb1bΟι πρωταγωνίστριες των ταινιών «Beasts» και »Amour» έγραψαν κινηματογραφική ιστορία με τις υποψηφιότητές τους. Η μεν πρώτη γιατί είναι η νεότερη υποψήφια, στα 85 χρόνια της ιστορίας των βραβείων, και η δεύτερη επειδή έγινε η γηραιότερη ηθοποιός υποψήφια για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου.

Οι παρουσιαστές τόσο των υποψηφιοτήτων, αλλά ενδεχομένως και της βραδιάς των βραβείων Όσκαρ, καθώς επίσης οι ειδήμονες και οι ανά τον κόσμο θαυμαστές του κινηματογράφου, μπορεί να δυσκολεύονται ή να δυσκολευτούν να προφέρουν το Κγαβενγιανεχ Ουάλις, αλλά προφανώς θα το ακούσουν πολύ τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Το 9χρονο πιθανώς ανερχόμενο αστέρι των ανεξάρτητων παραγωγών έλαβε χθες την τιμή να βρίσκεται το όνομα του μεταξύ των εκλεκτών προσώπων που θα διαγωνιστούν μεταξύ των οποίων και βετεράνοι θρύλοι των Όσκαρ για το πολύτιμο αγαλματίδιο, τον ερχόμενο μήνα.

Η Ουάλις, της οποίας το πρώτο όνομα προφέρεται «Kwa-ven-jan-eh,» έγινε η νεότερη υποψήφια για καλύτερη ηθοποιός στα 85 χρόνια της αδιάκοπης ιστορίας της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου.

Η μικρή υποδύεται ένα κοριτσάκι που ζει στους βάλτους της Λουιζιάνα στην ταινία «Beasts of the Southern Wild» (Μυθικά πλάσματα του νότου). «Σας ευχαριστώ όλους. Από εμένα, τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Είναι μυθικό… » είπε η Ουάλις σε μια δήλωση μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων .

Ο παραγωγός της ταινίας Μάικλ Γκοτγουόντ, η ταινία του οποίου είναι υποψήφια και για την καλύτερη σκηνοθεσία, δήλωσε στο Reuters πως ήξερε μεν ότι το κοινό απολαμβάνει τις επιδόσεις της Ουάλις στην ταινία, αλλά εξεπλάγη από την θερμή ανταπόκριση της ακαδημίας.

«Από όλες τις υποψηφιότητες, μπορεί να είναι η πιο ειδική διότι είναι ιστορική» είπε ο παραγωγός της ταινίας.

Η Ουάλις είναι η νεότερη όλων των εποχών και θα «συναγωνιστεί» την γηραιότερη όλων των εποχών. Η παλαίμαχος Γαλλίδα ηθοποιός Εμμανουέλ Ριβά σε ηλικία 85 ετών έγινε η γηραιότερη ηθοποιός υποψήφια για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου με τη ξενόγλωσση ταινία «Amour».

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0