Το χωριό που θα σωθεί από… UFO

4-12 2012

Το χωριό που θα σωθεί από… UFO

Διάφορα

Ενα μικρό γαλλικό χωριό, με μόλις 176 μονίμους κατοίκους, χωμένο βαθιά μέσα στα Πυρηναία: αυτό είναι το μόνο μέρος που πρόκειται να γλιτώσει από την επικείμενη συντέλεια της 21ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις αρχαίες προφητείες αλλά και με περισσότερο πρόσφατες ιντερνετικές φήμες.
 
Ο λόγος για το χωριό Μπουγκαράτς, στη Νότια Γαλλία. Βλέπετε, όταν έρθει εκείνη η αποφράδα «ημέρα της κρίσης», στο Μπουγκαράτς προβλέπεται να κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους εξωγήινοι, οι οποίοι θα βγουν μέσα από ένα «διαστημικό γκαράζ», με αποστολή να προστατεύσουν την περιοχή και τους κατοίκους της.
 
Καλύτερη κι από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η παραπάνω φημολογία, αν και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας, έχει καταφέρει ένα πράγμα: να κάνει το Μπουγκαράτς διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο και να προσελκύσει στην περιοχή ορδές «περίεργων», κάποιοι μάλιστα από τους οποίους έχουν ταξιδέψει ακόμη και από την Ιαπωνία, άλλοι για να σωθούν και άλλοι απλώς για να δουν από κοντά τα UFO.
 
Μάλιστα, η κοσμοσυρροή είναι τέτοια που οι γαλλικές αρχές σχεδιάζουν να θωρακίσουν την περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες πριν από την 21η Δεκεμβρίου πρόσβαση στο χωριό θα επιτρέπεται να έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, ενώ παράλληλα θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις αλλά και οι προσγειώσεις αεροσκαφών.
 
Οσο για τους κατοίκους, αυτοί από την πλευρά τους προσπαθούν να εξαργυρώσουν όπως όπως τη μάλλον απροσδόκητη δημοσιότητα. Ενδεικτικά, ένας από αυτούς ενοικιάζει το σπίτι του έναντι 1.500 ευρώ τη βραδιά και το χωράφι του έναντι 400 ευρώ (για όποιον θέλει να στήσει σκηνή).
 
Την ίδια ώρα άλλοι πωλούν «αυθεντικές πέτρες» της περιοχής για 1,50 ευρώ το γραμμάριο κι άλλοι «θαυματουργό νερό» από μια τοπική πηγή για 15 ευρώ το μπουκάλι. Κι όλα αυτά ενώ οι πανσιόν στα γειτονικά χωριά ενοικιάζουν δωμάτια για 500 ευρώ τη νύχτα και σερβίρουν γεύματα αποτελούμενα από «πίτσες της Αποκάλυψης» και «κρασιά της Συντέλειας του κόσμου».
 
 
 
 
 
 Εθνος
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0