Χαλάζι σε μέγεθος γροθιάς έπληξε την Ημαθία – Τεράστιες καταστροφές

11-06 2013

Χαλάζι σε μέγεθος γροθιάς έπληξε την Ημαθία – Τεράστιες καταστροφές

eco news

xalazi-imathia-101293Πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας την Ημαθία, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες.
Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδης, το χαλάζι είχε μέγεθος γροθιάς μεγάλου άνδρα.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια Ημαθίας με τη συμμετοχή δημάρχων, ομάδων παραγωγών και του τοπικού διοικητή του ΕΛΓΑ προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νάουσας επισημαίνει ότι η χαλαζόπτωση ξεκίνησε στις 17:30, ήταν πρωτοφανής σε ένταση, διήρκεσε πάνω από μισή ώρα και ήταν σε μέγεθος καρυδιού, συνοδεύτηκε από σφοδρή βροχόπτωση, πλήττοντας το σύνολο σχεδόν του Δήμου Νάουσας (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη)

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με αγροτικούς συνεταιρισμούς, γεωπόνους, τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ώστε αφού εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών να προγραμματιστούν άμεσες και συντονισμένες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, για την καταγραφή και την καταμέτρηση των ζημιών ώστε να προχωρήσει η υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0